Olmak için arama sonuçları...
Fotoğraf Başlık
Mesleki Gelişimi Anlamak Mesleki Gelişimi Anlamak
Öğretmenlikte kendini tanımak ve öğrenciyi tanımak makbuldür. Nasıl bir öğrenci ile karşı karşıyayız? Yapılan araştırmalarda; karşımızda duran çocukların, öğrencilerin, gençlerin; dijital yerliler, z-kuşağı, i-nesli (ben nesli) gibi niteliklerine vurgu yapılarak tanımlandığını görüyoruz
Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine… Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine…
Dünyada iletişimden daha etkili bir kavram olabilir mi? Yeni doğan bir bebeğin acıktığını anlatabilmesinin en iyi yolu ağlamasıdır herhâlde. Bu durum onun tek bildiği iletişim türüdür. İletişim doğumla başlayıp ölümle sona eren bir olgudur.
Okullarda Serbest Zamanların Yönetimi Okullarda Serbest Zamanların Yönetimi
Teneffüslerde öğrenciler arasında yaşanan davranış sorunlarının ders ortamını etkilediği bilinmektedir. Ders zili çaldığında öfkeli veya ağlayan bir öğrenciniz varsa derse planladığınız gibi bir giriş yapmanız mümkün olmaz.
Narsisizm ve Kültür: Özgün Benlikten Yükselen Trendler Narsisizm ve Kültür: Özgün Benlikten Yükselen Trendler
Narsisizm, günümüz kültürünün dinamikleri ve sosyal ilişkiler üzerindeki etkileriyle kişisel ve toplumsal düzeyde dikkate alınması gereken önemli bir konudur.
Ölümünün 20. Yılında Sevgi Şairi Halil Soyuer Ölümünün 20. Yılında Sevgi Şairi Halil Soyuer
1950 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar 18 şiir kitabı yayımlayan Halil Soyuer, Türk edebiyatının en üretken şairlerinden biriydi. Hece vezniyle yazdığı ve halk şiiri etkilerini taşıyan şiirleri ile döneminin dikkat çeken isimlerinden biri oldu.
Akif ve Yeni Asımlara Akif ve Yeni Asımlara
Orta Asya bozkırlarından coşkun bir nehir misali çağlar ötesinden günümüze gelen asil milletimiz İslamiyet’le şereflendikten sonra hızına hız, gücüne güç katmış geçtiği maveralarda insanlığa asr-ı saadetini yaşatmıştır.
Seyyah Seyyah
Uzunca bir vakittir ilm’ün nefs ’in çatısı altında ilim işçilerince, çokça yöntemle insan ve ruhu üzerine incelemeler, araştırmalar ve detaylı deneyler yapılır.
Farkında mıyız? Farkında mıyız?
Bu ülkeyi paylaşan insanlar olarak bütün farklılıklarımıza rağmen birbirimizi kabullenmeyi ve beraberce huzur içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. Birbirimizi yok sayarak var olamayız.
Evde Pollyanna Tarifi Evde Pollyanna Tarifi
Kitap okumak çok güzel bir alışkanlık olsa da o kadar basit midir? Eskiden her yerde kitap okumak için çabalıyordum ve okuldan eve, evden okula giderken arabada okumak istediğimi sevdiğim bir öğretmenime açıkladım.
Öğretmen Olmak Öğretmen Olmak
“Dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insan muallimdir.” der Nurettin Topçu Maarif Davamız adlı eserinde. Devamında der ki; “Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendilerine mahsus manadan bir örs üzerinde döverek işleyen bir demircidir.”
İnanmak ve Sevmek İnanmak ve Sevmek
İnanmak, gerçek ve şahsi tanıyış; sevmekse gerçek yaşayıştır. İnanmayan bilmez, taklit eder. O ışığını başka kürelerden alan bir kör kandildir.
Akademik Başarının Formülü Akademik Başarının Formülü
Akademik başarı doğru öğretim uygulamalarıyla tüm çocuklarımızın kendi potansiyelinin en üst düzeyinde başarıya ulaşmasıdır. İnsan beyni öyle bir yapıya sahiptir ki sürekli kapasitesini arttırmaktadır.
Unutulmayan Öğretmen Olmak Unutulmayan Öğretmen Olmak
Öğretmenlik; geçmişten geleceğe giden yolda gerçekleştirilen, evrensel nitelikler taşıyan, özel bir mesleğin adıdır.
Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler
Yapay zekâ her alanda kendine büyük bir yer edinmiş görece yeni bir teknolojidir. Bugün, sağlık, ekonomi, ticaret, askeri, güvenlik ve robotik gibi alanlar başta olmak üzere hemen hemen her alanda etkin şekilde kullanılmaktadır.
Yapay Zekâ ve Tarih Dersi Yapay Zekâ ve Tarih Dersi
Türk Dil Kurumu’nda “Bir bilgisayarın, bilgisayar kontrolündeki bir robotun veya programlanabilir bir aygıtın insana benzer biçimde algılama, öğrenme, fikir yürütme, karar verme, sorun çözme, iletişim kurma vb. işlevleri sergileyebilme yeteneği” olarak tanımlanan Yapay Zekâ (Artificial Intelligence/AI) günümüzde birçok sektörde (otomotiv, sağlık, eğitim, finans, vb.) büyük bir etkiye sahip olmuştur.
Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz? Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz?
Son yıllarda ebeveynlerin en fazla tedirgin olduğu konulardan birisi de çocuklarının teknolojik aletlere ve bu aletlerle vakit geçirilen platformlara olan aşırı ilgisi. Bu durum obezite, göz ve omurilik bozulmaları başta olmak üzere birçok sağlık problemine kapı aralıyor.
Dijital  Dünyada  Eğitim Nasıl  Şekillenecek? Dijital Dünyada Eğitim Nasıl Şekillenecek?
Eğitimin geleceği insanlığın ortak merak konusudur. Teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan dijitalizasyon; blockhain, holigram, nesnelerin interneti, bulut teknolojisi, arıtılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi kavramları eğitim sistemlerinin içinde sıkça kullanılır hale getirmiştir.