Türkiye Yüzyılı: Eğitimde Medeniyet Değerlerine Bağlı Güçlü Nesiller
İnsan felsefesinin bütünleşik noktasını oluşturan eğitim; zamanın ruhuna uygun değerler bütünü, birikimi ve tecrübeleri ışığında, gelecek nesilleri yarınlara ulaştırmayı amaç edinen dinamik bir süreçtir.
Dijital Dünyada Eğitim Nasıl Şekillenecek?
Eğitimin geleceği insanlığın ortak merak konusudur. Teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan dijitalizasyon; blockhain, holigram, nesnelerin interneti, bulut teknolojisi, arıtılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi kavramları eğitim sistemlerinin içinde sıkça kullanılır hale getirmiştir.
Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz?
Son yıllarda ebeveynlerin en fazla tedirgin olduğu konulardan birisi de çocuklarının teknolojik aletlere ve bu aletlerle vakit geçirilen platformlara olan aşırı ilgisi. Bu durum obezite, göz ve omurilik bozulmaları başta olmak üzere birçok sağlık problemine kapı aralıyor.
Yapay Zekâ ve Tarih Dersi
Türk Dil Kurumu’nda “Bir bilgisayarın, bilgisayar kontrolündeki bir robotun veya programlanabilir bir aygıtın insana benzer biçimde algılama, öğrenme, fikir yürütme, karar verme, sorun çözme, iletişim kurma vb. işlevleri sergileyebilme yeteneği” olarak tanımlanan Yapay Zekâ (Artificial Intelligence/AI) günümüzde birçok sektörde (otomotiv, sağlık, eğitim, finans, vb.) büyük bir etkiye sahip olmuştur.
Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler
Yapay zekâ her alanda kendine büyük bir yer edinmiş görece yeni bir teknolojidir. Bugün, sağlık, ekonomi, ticaret, askeri, güvenlik ve robotik gibi alanlar başta olmak üzere hemen hemen her alanda etkin şekilde kullanılmaktadır.
Dilden Teknolojiye: Yapay Zekâ - Aydınlatan Işık, Kör Eden Karanlık
Günümüzde yapay zekâ teknolojisi; teknolojik gelişmelerin merkezinde yer alarak eğitimden sağlığa, bankacılıktan tarıma kadar birçok alanda önemli roller üstlenmektedir. Bu teknoloji, insan zekâsına olan yakınlığı ve insan beyninin öğrenme sürecine benzer mekanizmalarıyla dikkat çekmektedir.
Hattın İki Ucu
Telefon rehberini nereye koymuş olabilirdi? Telefon sehpasının çekmecesini yokladı, oturma odasının her bir köşesine göz gezdirdi, yemek masasının üstünde saçılı gazeteleri silkeledi, yoktu.
Ne Güzel İnsanlardı Ayakkabı Tamircileri “Alibey ve Yusuf Ustalarımız”
Çayeli’nin yüksek binalara teslim olmadığı, hemen hemen her esnafın dükkânlarını açmadan en samimi halleriyle birbirlerine “Hayırlı bereketli bir gün temenni ederim!” dediği günlerde “Eski Caminin” hemen yanında küçük bir “ayakkabı tamircisi dükkânı” vardı.
Unutulmayan Öğretmen Olmak
Öğretmenlik; geçmişten geleceğe giden yolda gerçekleştirilen, evrensel nitelikler taşıyan, özel bir mesleğin adıdır.
Ben Minik Bir Fidan
Sabahın sessizliğini bozan muhabbetlerle uyanırım her gün. Yürüyen üniformaların içinde parlayan gözlere selam veririm. Anlamaz zaman zaman bunu çoğu kimse. Bazen anlayan olur, bakar derin derin.
POPÜLER YAZILAR
-
Doç. Dr. Kürşat Arslan 1709 Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler
-
Cengiz AZMAN 1583 Unutulmayan Öğretmen Olmak
-
Volkan Civelek 1202 Yapay Zekâ ve Tarih Dersi
-
Hüseyin Can Coşkun 920 Seyyah
-
Burak Turgut 748 Dilden Teknolojiye: Yapay Zekâ - Aydınlatan Işık, Kör Eden Karanlık
-
Gözde Başaker 462 14 Mart Ayın Biri
-
Ömer Eski 406 Mesleki Gelişimi Anlamak
-
Ubeydullah Öz 397 Hattın İki Ucu
-
Oğuz Çelik 383 Dijital Dünyada Eğitim Nasıl Şekillenecek?
-
Muhammet Çubuk 383 Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine…
-
Nermin Taylan 367 Alay İmamı Mustafa Memduh Özaktaş
-
Muhammed ERDOĞAN 335 Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz?
-
Serdar Yazıcı 294 Son Hazerfen’in Aydınlığında: Thomas Young
-
Rabia Hacımurtazaoğlu Yılmaz 278 Ben Minik Bir Fidan
-
Sezgin Yıldırım 244 Ölümünün 20. Yılında Sevgi Şairi Halil Soyuer