DURUM için arama sonuçları...
Fotoğraf Başlık
Mesleki Gelişimi Anlamak Mesleki Gelişimi Anlamak
Öğretmenlikte kendini tanımak ve öğrenciyi tanımak makbuldür. Nasıl bir öğrenci ile karşı karşıyayız? Yapılan araştırmalarda; karşımızda duran çocukların, öğrencilerin, gençlerin; dijital yerliler, z-kuşağı, i-nesli (ben nesli) gibi niteliklerine vurgu yapılarak tanımlandığını görüyoruz
Güçlü Hafıza, İyi Öğretmen Güçlü Hafıza, İyi Öğretmen
Günümüz eğitim sisteminde, öğretmenlerin sahip olması gereken bir dizi beceri ve özellik bulunmaktadır. Diksiyon, pedagojik yeterlilik, alan bilgisi, teknoloji kullanımı, empati, güçlü iletişim becerileri vb. unsurlar genellikle öne çıkar.
Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine… Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine…
Dünyada iletişimden daha etkili bir kavram olabilir mi? Yeni doğan bir bebeğin acıktığını anlatabilmesinin en iyi yolu ağlamasıdır herhâlde. Bu durum onun tek bildiği iletişim türüdür. İletişim doğumla başlayıp ölümle sona eren bir olgudur.
Okullarda Serbest Zamanların Yönetimi Okullarda Serbest Zamanların Yönetimi
Teneffüslerde öğrenciler arasında yaşanan davranış sorunlarının ders ortamını etkilediği bilinmektedir. Ders zili çaldığında öfkeli veya ağlayan bir öğrenciniz varsa derse planladığınız gibi bir giriş yapmanız mümkün olmaz.
Narsisizm ve Kültür: Özgün Benlikten Yükselen Trendler Narsisizm ve Kültür: Özgün Benlikten Yükselen Trendler
Narsisizm, günümüz kültürünün dinamikleri ve sosyal ilişkiler üzerindeki etkileriyle kişisel ve toplumsal düzeyde dikkate alınması gereken önemli bir konudur.
Son Hazerfen’in Aydınlığında: Thomas Young Son Hazerfen’in Aydınlığında: Thomas Young
Hazarfen, Farsça kökenli bir sözcük olup “bin fenli”, yani “çok şey bilen, çok yönlü bilgin” anlamına gelir. Dünyada yaşamış bilinmiş veya kadri bilinmemiş binlerce hazerfenler vardır. Ama bu hazerfenler arasında çok ünlü şu isimleri sayabiliriz:
Muallim Muallim
Trraaak! Trraaak! Tren; o demirden nallarıyla, yine demirden olan kavisli, kendine münhasır yolunu dövüyor, son demlerini yaşayan emektar bir at gibi soluyarak ama tökezlemeksizin ağır ağır ilerliyordu.
Akif ve Yeni Asımlara Akif ve Yeni Asımlara
Orta Asya bozkırlarından coşkun bir nehir misali çağlar ötesinden günümüze gelen asil milletimiz İslamiyet’le şereflendikten sonra hızına hız, gücüne güç katmış geçtiği maveralarda insanlığa asr-ı saadetini yaşatmıştır.
Farkında mıyız? Farkında mıyız?
Bu ülkeyi paylaşan insanlar olarak bütün farklılıklarımıza rağmen birbirimizi kabullenmeyi ve beraberce huzur içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. Birbirimizi yok sayarak var olamayız.
Öğretmen Olmak Öğretmen Olmak
“Dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insan muallimdir.” der Nurettin Topçu Maarif Davamız adlı eserinde. Devamında der ki; “Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendilerine mahsus manadan bir örs üzerinde döverek işleyen bir demircidir.”
Akademik Başarının Formülü Akademik Başarının Formülü
Akademik başarı doğru öğretim uygulamalarıyla tüm çocuklarımızın kendi potansiyelinin en üst düzeyinde başarıya ulaşmasıdır. İnsan beyni öyle bir yapıya sahiptir ki sürekli kapasitesini arttırmaktadır.
Unutulmayan Öğretmen Olmak Unutulmayan Öğretmen Olmak
Öğretmenlik; geçmişten geleceğe giden yolda gerçekleştirilen, evrensel nitelikler taşıyan, özel bir mesleğin adıdır.
Ne Güzel İnsanlardı Ayakkabı Tamircileri “Alibey ve Yusuf Ustalarımız” Ne Güzel İnsanlardı Ayakkabı Tamircileri “Alibey ve Yusuf Ustalarımız”
Çayeli’nin yüksek binalara teslim olmadığı, hemen hemen her esnafın dükkânlarını açmadan en samimi halleriyle birbirlerine “Hayırlı bereketli bir gün temenni ederim!” dediği günlerde “Eski Caminin” hemen yanında küçük bir “ayakkabı tamircisi dükkânı” vardı.
Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler Eğitimde Yapay Zekâ: Sadece Tehditler
Yapay zekâ her alanda kendine büyük bir yer edinmiş görece yeni bir teknolojidir. Bugün, sağlık, ekonomi, ticaret, askeri, güvenlik ve robotik gibi alanlar başta olmak üzere hemen hemen her alanda etkin şekilde kullanılmaktadır.
Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz? Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz?
Son yıllarda ebeveynlerin en fazla tedirgin olduğu konulardan birisi de çocuklarının teknolojik aletlere ve bu aletlerle vakit geçirilen platformlara olan aşırı ilgisi. Bu durum obezite, göz ve omurilik bozulmaları başta olmak üzere birçok sağlık problemine kapı aralıyor.