10. Sayı
RESİMLİ (SÖZSÜZ) KİTAPLARIN GÜCÜNÜ KEŞFEDEBİLDİK Mİ?
RESİMLİ (SÖZSÜZ) KİTAPLARIN GÜCÜNÜ KEŞFEDEBİLDİK Mİ?

Çocukların birinci sınıfa başlamasıyla beraber okumayı öğrenme süreçleri de başlamaktadır. Bu süreç harf öğretimin tamamlanmasıyla sona ermektedir. Bu aşamadan sonra çocuk okumaya hazır olarak görülmekte ve kitaplarıyla tanıştırılmaktadır. Kitapların sürece dahil edilmesiyle beraber okuma hızını geliştirmeye dönük çalışmalara ağırlık verilmektedir.


Enes SÜKÜT 621
8. Sayı
YARATICI DRAMA NE DEĞİLDİR?
YARATICI DRAMA NE DEĞİLDİR?

Yaratıcı drama yöntemi eğitim-öğretim sürecinde öğretmenler tarafından en çok kullanıldığı iddia edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Yöntemi derslerde uyguladığını belirten öğretmenlerden yöntemin kullanımı ile ilgili ayrıntı istendiğinde öğretmenlerin genellikle sınıfta yaptıkları doğaçlama veya metin canlandırma faaliyetlerini yaratıcı drama olarak adlandırdıkları anlaşılmaktadır.


Enes SÜKÜT 2558
7. Sayı
BİTMEYEN TARTIŞMA : ÖDEV
BİTMEYEN TARTIŞMA : ÖDEV

Ev ödevlerinin öğrenci başarısı üzerindeki olumlu etkileri bilimsel olarak net bir şekilde ortaya konmuş olmamasına rağmen bu uygulamanın eğitim-öğretim sürecindeki ağırlığı her geçen gün daha da artmaktadır.


Enes SÜKÜT 3295
5. Sayı
OKUMAYI SEVDİREN ETKİNLİK: ORTAK KİTABIM
OKUMAYI SEVDİREN ETKİNLİK: ORTAK KİTABIM

Okuma alışkanlığı kazandırma, eğitim alanında en çok tartışılan ve üzerinde projeler geliştirilen konuların başında gelmektedir. Okuma ile ilgili yapılan araştırmalarda bu sorun net bir şekilde ortaya konmaktadır. UNESCO tarafından yapılan bir araştırmaya göre kitap okuma sıralamasında 86. sırada yer alan Türkiye, Afrika ülkeleri ile aynı kategoride bulunmaktadır.


Enes SÜKÜT 1944
4. Sayı
YONCA ÖZGÜN İLE UZAKTAN EĞİTİM ÜZERİNE
YONCA ÖZGÜN İLE UZAKTAN EĞİTİM ÜZERİNE

Uzaktan eğitim pandeminin öncesinde de vardı. Pandemi döneminde yapılan eğitimi ise Acil Uzaktan Eğitim olarak adlandırdık. Yüz yüze eğitim yapma imkânı tamamen ortadan kalktı ve zorunlu bir uzaktan eğitim yaptık. Öncelikle bu gerçeğin farkında olmak gerekiyor.


Enes SÜKÜT 1686
4. Sayı
UZAKTAN EĞİTİME FARKLI BİR BAKIŞ
UZAKTAN EĞİTİME FARKLI BİR BAKIŞ

Yaşanan salgın süreci nedeniyle ülke olarak çok fazla bilmediğimiz bir model olan uzaktan eğitimi deneyimliyoruz. Uzaktan eğitim kapsamında yapılan uygulamalar biz öğretmenler açısından yeni olduğu için haliyle tartışmalar da yoğun yaşanıyor.


Enes SÜKÜT 1894
2. Sayı
YAZ TATİLİNDE ÖĞRENME KAYBI OLUR MU?
YAZ TATİLİNDE ÖĞRENME KAYBI OLUR MU?

Tatil, beyinde harika çağrışımlar yapan, herkesin sevdiği güzel bir kelimedir. TDK’nin tanımı da bunu doğrular niteliktedir: Tatil; “Eğlenmek, dinlenmek amacıyla çalışmadan geçirilen süre.” olarak tanımlanmıştır.


Enes SÜKÜT 1864