ÇOCUKLARLA İLGİLİ SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLER
Hayatın her dalından insanların çocuklarla ilgili söyleyecek birkaç sözü vardır. Çocuklarla ilgili bu ünlü sözler, mesele çocuklarla ilgili yorumda bulunmaya gelince insanların fikir yelpazesinin ne kadar da geniş olduğunu gösteriyor.
İsmail ŞİMŞEK 346789
BEN BENİM
Bütün bir içtenliğimle samimi olduğumu düşünmek istiyorum ama düşünemiyorum. Çünkü tamamıyla yalan bir hayat yaşıyorum. Tevazudan ve benli- ğimden uzağım. Bu haldeyken de acaba halen daha insan gibi görünebiliyor muyum?
Ebubekir ASLAN 697
KAYIP ARANIYOR
Bugünlerde insanlık olarak ki kendisini de kaybedeli 3528 dakikaya yakın bir süre oluyor- bir kelimeyi kaybettiğimizi fark ettim… Başımız sağ olsun!
Burçak Kübra ERDEM 761
MASKE
Aylak adam olarak geçen bir tatil gününün akşam üstü. Asaf’la beraber esnaf Tahir ağabeyi ziyaretimizde, Asaf'ın sevgilisinin ayrılacağını öğrendik. Ayrılacağını dediysem Asaf’ın gönlünden değil, işten ayrılacağını ve aynı zamanda bu şehirden.
İsmail ŞİMŞEK 753
GEN Mİ ÇEVRE Mİ?
Gelişim psikolojisi araştırmalarına en çok konu olan sorulardan biridir: Gen mi yoksa çevre mi? Bir başka ifadeyle başta zeka olmak üzere çocukların temel becerileri doğuştan mı geliyor, yoksa sonradan çevreden mi kazanılıyor?
Sefa ÖZMEN 6663
ÇOCUK OLMAK
Çocukluk hayatın en özel, en güzel dönemi. Kaygısız, kedersiz tek derdinin oyun olduğu karnının bile acıkmadığı zamanlar. İyi bir kişiliğin güzel bir geleceğin temellerinin atıldığı insan hayatının belki de en önemli bölümüdür çocukluk.
Nuran CEVAHİR KARTAL 13049
DİLİN YABANCISI/YABANCININ DİLİ
İletişim kurmak doğuştan gelen bir ihtiyaçtır. Konuşmak da bu ihtiyacın en önemli öğesidir. Doğuştan gelen kendini ifade etme isteği yaşadığımız topluma göre şekillenir ve dil olgusu ortaya çıkar.
Bahar TÜTÜNCÜ 563
KALEMİN UCUNDAKİ DÜNYA
İnsan bir şey yapmadan önce onun önemini düşünür. Yazmak sabır ve emek gerektiren bir eylemdir. Bu yüzden yazmanın yeri ve önemi her zaman merak konusu olmuştur.
Fatma IŞIK 816
TATİL TANIŞMA FIRSATIDIR
Zor olan’ı yaşadığımız şu günlerde düşünmek için ne kadar da zamanımız oldu? Kelimelerin, kavramların değişmesiyle hayatımızda bir şeylerin değiştiğini gördük. İçeri ve dışarı kavramları yeniden yorumlanmaya çalışıldı
Ömer ESKİ 619
TEMBELİN HAYALLERİ
Günlerden Cumartesi, Aylardan Temmuz olsa, Güneş sıcacık yaksa, Okul hep tatil olsa.
Ahmet YILMAZ 679
YAZ TATİLİNDE ÖĞRENME KAYBI OLUR MU?
Tatil, beyinde harika çağrışımlar yapan, herkesin sevdiği güzel bir kelimedir. TDK’nin tanımı da bunu doğrular niteliktedir: Tatil; “Eğlenmek, dinlenmek amacıyla çalışmadan geçirilen süre.” olarak tanımlanmıştır.
Enes SÜKÜT 3072
POPÜLER YAZILAR
-
Serdar YAZICI 105403 EL-CEZERİ
-
Osman ATALAY 49806 KANT’IN ÖDEV AHLAKI
-
Lokman BAYNAZOĞLU 43981 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA EV ÖDEVLERİNİN YERİ VE DEĞİŞİMİ
-
Kemal AKBAYRAK 39531 BİLSEM NEDİR, NE DEĞİLDİR?
-
Prof. Dr. Firdevs Güneş 25360 ÖDEVİN YARARLARI
-
Prof. Dr. Gülay Ekici 24644 EV ÖDEVİ
-
Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu 21991 TARİHTE VE GÜNÜMÜZDE MASAL KAVRAMI VE TÜRK MASAL GELENEĞİ ÜZERİNE TESPİTLER
-
Nuran CEVAHİR KARTAL 13049 ÇOCUK OLMAK
-
Cengiz AZMAN 12928 SINIF YÖNETİMİNİN TEMEL FELSEFESİ
-
Abdullah BAŞ 12523 BAKMADAN GÖREN ADAM: EŞREF ARMAĞAN
-
Emine BARIŞ 12422 ERKEN ÇOCUKLUKTA HER HİKÂYE BİR STEAM
-
Özgür SEVİMLİ 12182 ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE
-
Dr. Serkan DÜZGÜN 11545 COVİD-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE UZAKTAN EĞİTİM
-
Serdar YAZICI 11039 MERYEM EL-İCLİYYE
-
Volkan CİVELEK 9913 TARİH EĞİTİMİNDE AİLENİN ROLÜ