teknoloji için arama sonuçları...
Fotoğraf Başlık
TEKNOLOJİ VE TASARIM SERGİMİZDEN KARELER TEKNOLOJİ VE TASARIM SERGİMİZDEN KARELER
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar dersi sene sonu sergisi okulumuzda açıldı. 7 ve 8. sınıfların teknoloji ve tasarım dersinde yapmış olduğu çalışmalar sergilendi.

Sibel YILDIRIM
ÖĞRENCİLERİMİZ ALPER GEZERAVCI İLE BULUŞTU ÖĞRENCİLERİMİZ ALPER GEZERAVCI İLE BULUŞTU
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri Türkiye’nin ilk astronotu Alper GEZERAVCI söyleşisine katıldı.

AYSUN ŞALCIOĞLU
MİSAFİRİN VAR MİSAFİRİN VAR
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak veli ziyaretlerimize devam ediyoruz.

AYSUN ŞALCIOĞLU
EĞİTİMCİ YAZAR  BİLSEN ŞAHİN İLE SÖYLEŞİ EĞİTİMCİ YAZAR BİLSEN ŞAHİN İLE SÖYLEŞİ
Çocuk, aile, eğitim ve psikoloji üzerine kitapları bulunan eğitimci yazar Bilsen ŞAHİN , velilerimizle söyleşi yaparak kaygı ,stres ve teknoloji bağımlılığı ile başa çıkmanın yolları hakkında konuşma yapmıştır.

SERAP TÜREDİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI ZENGİN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI ZENGİN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Bilim ve teknoloji haftası kapsamında okulumuz bilişim alanı öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler sergilendi.

BAHAR DÜNDAR ÖKSÜZ, HATİCE ÜMRAN BEKAR, ADEM ŞEN, ADİL BEKAR
SİYER-İ NEBİ SERGİMİZ AÇILDI SİYER-İ NEBİ SERGİMİZ AÇILDI
Okulumuzun 7/C ve 7/D sınıfı öğrencilerinin teknoloji ve tasarım dersinde hazırlamış oldukları Siyer-i Nebi Sergisi okulumuzun geleneksel iftar programından sonra tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sibel YILDIRIM
ÇAMLIHEMŞİN ÇPAL YEŞİLAY HAFTASI ÇAMLIHEMŞİN ÇPAL YEŞİLAY HAFTASI
Okulumuzda Yeşilay Haftası Programı Düzenlendi

deniz söyke
AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ KAPANIŞ OTURUMU AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ KAPANIŞ OTURUMU
Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından düzenlenen "Aile Eğitimi Seminer Serisi" kapanış oturumu gerçekleştirildi.

Canan YAYLACI
BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI SEMİNERİ BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI SEMİNERİ
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi PDR Bölüm Üyesi Dr. Mahir Özkan okulumuzda, "Teknolojinin Bilinçli Kullanımı" konusunda velilerimizle bir araya geldi.

SERAP TÜREDİ
GÜNEYSU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİSİ UMUT KORK, TÜBİTAK 2204-A PROJESİYLE GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA GELİŞTİRDİ GÜNEYSU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİSİ UMUT KORK, TÜBİTAK 2204-A PROJESİYLE GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA GELİŞTİRDİ
Güneş enerjisiyle çalışan ve robotik kodlarla kontrol edilen araba

Ömer ZİLAN
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ: ROBOTİK KODLAMA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ: ROBOTİK KODLAMA
Şevket Yardımcı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cevahir KAYA, Young Guru Academy tarafından başlatılan Bilim Seferberliği kapsamında Rol Model Öğretmenler Programı eğitimlerine katılmaktadır. Bu kapsamda aldığı eğitimler ile okulumuzda Twin Bilim Setleri ile robotik kodlama çalışmaları yürütmektedir.

Cevahir KAYA
ÖĞRENCİLERİMİZ TEKNOFEST KUŞAĞI FESTİVALİNİ ZİYARET ETTİ ÖĞRENCİLERİMİZ TEKNOFEST KUŞAĞI FESTİVALİNİ ZİYARET ETTİ
Rize TOBB Fen Lisesi öğrencileri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde düzenlenen Teknofest Kuşağı Festivali’ne katılarak, sergilenen projeleri inceledi.

Sibel Sarıhan Dalkız
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE SEMİNERİ SİBER SUÇLARLA MÜCADELE SEMİNERİ
Rize Siber suçlarla mücadele ekipleri okulumuzdaki öğrencileri Bilişim suçları ve Teknoloji bağımlılığı hakkında bilgilendirildi.

Sırrı Atalay KARAMAN
GENÇLİK MERKEZİ ZİYARETİ GENÇLİK MERKEZİ ZİYARETİ
ÇEDES projesi kapsamında Rize Gençlik Merkezi'ne ziyaret düzenledik.

Olgun ALTINTAŞ
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Teknoloji Bağımlılığı konusunda seminer düzenledik.

Emin Mahmutoğlu
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Teknoloji bağımlılığının günümüzde bir sorun haline gelmesi ve yeni nesli fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak etkilemesi nedeniyle okul olarak bu sürece hassasiyet gösteriyoruz.

Mustafa AYDIN
REHBERLİK SERVİSİMİZ OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI KONUSUNDA SEMİNER VERDİ REHBERLİK SERVİSİMİZ OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI KONUSUNDA SEMİNER VERDİ
Bilinçli Teknoloji Kullanımı toplumumuzun hatta tüm dünyanın bilmesi ve uygulaması gereken kritik bir beceridir.

Ali Çolak
AİLE OKULU EĞİTİMİNİ TAMAMLADIK AİLE OKULU EĞİTİMİNİ TAMAMLADIK
Bakanlığımız tarafından başlatılan AİLE OKULU EĞİTİMİ projesi kapsamında Kasım ayından boyu sürdürdüğümüz Aile Okulu Eğitimini tamamladık.

Ali Çolak
AİLE OKULU KURSU BAŞARIYLA TAMAMLANDI AİLE OKULU KURSU BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Aile Okulu Projesi" kapsamında velilere yönelik okulumuzda açılan "Aile Okulu Kursu" başarıyla tamamlanmıştır.

Canan YAYLACI
RİZE OKULLAR ARASI BİLİŞİM OYUNLARI VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI (ROBOTEK) RİZE OKULLAR ARASI BİLİŞİM OYUNLARI VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI (ROBOTEK)
Öğrencilerimizin yapay zekâ ve günümüz robotik ve kodlama teknolojilerini kullanarak insanlık yararına projeler üretmeleri amacıyla düzenlenen ‘Rize Okullar Arası Bilişim Oyunları ve Teknoloji Yarışması (ROBOTEK)’ finalini 8. sınıf öğrencilerimizle ziyaret ettik.

İbrahim İSMAİLOĞLU
HER YIL ŞUBAT AYININ İLK HAFTASI OLAN HER YIL ŞUBAT AYININ İLK HAFTASI OLAN "GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ" OKULUMUZDA KUTLANDI
Okulumuzda da her seviyedeki öğrencilerimizi güvenli teknoloji ve internet kullanımı konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla; Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından tüm okulumuza, konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı yapıldı.

BURAK TURGUT
SİBERAY PROJESİ OKULUMUZDA SİBERAY PROJESİ OKULUMUZDA
Emniyet Genel Müdürlüğü onayı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen SİBERAY Projesi faaliyetleri çerçevesinde öğrencilerimize Aralık ayında  bilgilendirme semineri verildi.

Ziya Örün
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI PROGRAMI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI PROGRAMI
Rize Yeşilay Şubesi ve Tevfik İleri Anadolu Lisesi Yeşilay Kulübü iş birliğiyle hazırlanan " Teknoloji Bağımlılığı " Programı düzenlendi.

Marife ÖZAY
ENJOY WITH MATH ENJOY WITH MATH
Matematik yüzyıllardır korkulan ve sevilmeye çalışılan bir derstir. Projemizde oyunu matematik dersine entegre ederek matematiği eğlenceli bir ders haline getireceğiz.

Emine ÇİL
ETKİLİ DERS İŞLEME YÖNTEMLERİ TOPLANTISI ETKİLİ DERS İŞLEME YÖNTEMLERİ TOPLANTISI
Okulumuzda yapılacak çalışmaların planlanması, verimliliğin arttırılması, etkili ders işleme yöntemleri ile ilgili teknoloji kullanımı teknik ve yöntemlerinin paylaşıldığı toplantının 2. oturumu gerçekleştirildi.

Büşra Kolcu
ÖĞRETMENLERİMİZ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİK YÖNTEMLERİN KULLANIMA YÖNELİK ARAŞTIRMALARINI PAYLAŞTILAR ÖĞRETMENLERİMİZ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİK YÖNTEMLERİN KULLANIMA YÖNELİK ARAŞTIRMALARINI PAYLAŞTILAR
Okulumuzda yapılacak çalışmaların planlanması, verimliliğin arttırılması, etkili ders işleme yöntemleri ile ilgili teknoloji kullanımı teknik ve yöntemlerinin paylaşıldığı toplantının 1. oturumu gerçekleştirildi.

Büşra Kolcu
MASTER OF SCIENCE EXPERIMENT ADLI E-TWINING PROJESİ İLE GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR MASTER OF SCIENCE EXPERIMENT ADLI E-TWINING PROJESİ İLE GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR
Türkiye'nin farklı illerinden 8 Fen Bilimleri öğretmeni 1 Matematik öğretmeni ile Ocak ayında faaliyetlerine başlayan projemiz Haziran ayı itibariyle etkinliklerini tamamladı.

Serdar Yazıcı
ALPHA PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI ALPHA PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI
Nevşehir Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Fatma Birgül Benlikaş ve Denizli Alandız İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Esra Bilgin önderliğinde Türkiye, Polonya, İtalya, Bulgaristan ve Sırbistan’dan 14 okul, Rize Ali Saruhan Anaokulu okulöncesi öğretmeni Rukiye Sert’in de katılımıyla gerçekleştirilen ALPHA adlı eTwinning projesi uygulandı.

Rukiye Sert
GELENEKSEL ÖDEVLERDEN DİJİTAL ÖDEVLERE YOLCULUK GELENEKSEL ÖDEVLERDEN DİJİTAL ÖDEVLERE YOLCULUK
Öğrencilerimiz çeşitli web 2.0 araçlarını kullanarak pandemi sürecindeki dezavantajları avantaja çevirmiştir.

Merve Okumuş
ARDEŞEN MTAL ETWINNING PROJESİNDE TEKNOLOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ ARDEŞEN MTAL ETWINNING PROJESİNDE TEKNOLOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ
Ardeşen mtal öğrencileri z kuşağı gençleri projesinde sanal serilerini hazırladılar proje şarkılarını oluşturdular ve story jumperden e book çalışmasını yaparken projelerini tamamladılar.

Derya ATAY
ÇALIŞKAN ARILAR ARILARA KOVAN TASARLADI ÇALIŞKAN ARILAR ARILARA KOVAN TASARLADI
Çay İlkokulu Okul öncesi öğretmeni Emine Barış ve öğrencileri, yürütmekte oldukları Her Hikaye Bir STEAM, eTwinning projesinin 4.Planını yüzyüze eğitim sürecinde tamamladılar

Emine BARIŞ
HAMİDİYE ÇÖZÜM KOLEJİ BİLİM İNSANLARINI TANITIYOR HAMİDİYE ÇÖZÜM KOLEJİ BİLİM İNSANLARINI TANITIYOR
Hamidiye Çözüm Koleji 5.sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi bilim ve teknoloji ünitesi kapsamında, Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Osman Bülent BUÇAN koordinatörlüğünde bilim insanlarını tanımak ve onları tanıtmak amacıyla bir proje gerçekleştiriyor. 

RECEP ŞAMLIOĞLU
ÖZGÜR ŞEREMET İLE MAKİNE ÖĞRETİMİ UYGULAMALARI ÖZGÜR ŞEREMET İLE MAKİNE ÖĞRETİMİ UYGULAMALARI
8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftası etkinlikleri kapsamında Imagine and Code to Produce eTwinning proje ekibi okullarımızın öğretmen ve öğrencilerinin, okulumuz Kalkandere Atatürk Ortaokulu 6. sınıf proje ekibi öğrencilerinin katılımıyla Özgür ŞEREMET öğretmenimiz tarafından Makine Öğretimi Uygulamaları konusunda eğitim verildi.

Abdullah TOSUN
KÜÇÜKÇAYIR ORTAOKULUNDAN YENİ ETWİNNİNG PROJESİ KÜÇÜKÇAYIR ORTAOKULUNDAN YENİ ETWİNNİNG PROJESİ
Rize Küçükçayır Ortaokulu ile Ömer Halaç İşitme Engelliler okulunun öncülüğünde kurulmuş olan eTwinning projesine Türkiyenin 7 farklı bölgesinden 10 Türk öğretmen ve 6 Avrupa ülkesinden 8 öğretmen dahil olmuştur.

Derya KAYA USTA
ARDEŞEN MTAL ETWINNING PROJESİNDE ARDEŞEN MTAL ETWINNING PROJESİNDE
Teknolojinin yeni lideri Z kuşağı gençleri, projemiz kapsamında yaptığımız aktivitelerle farkındalıklarını artırdı.

DERYA ATAY
ETWİNNİNG-STEMatematik ve Masal-Tohum Ambarı Tasarlıyorum ETWİNNİNG-STEMatematik ve Masal-Tohum Ambarı Tasarlıyorum
Çay İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Emine Barış ve öğrencileri,Aralık ayı tohum ambarı tasarlama planını canlı dersler ve ailelerin desteği ile eğlenceli ve başarılı bir şekilde tamamladı.

Emine BARIŞ
ETWİNNİNG-HER HİKAYE BİR STEAM ETWİNNİNG-HER HİKAYE BİR STEAM
Çay İlkokulu ,ve Okul öncesi Öğretmeni Emine Barış ve Öğrencileri uzaktan canlı ders ile proje ortakları ve öğrencileri ortaklaşa oluşturulan hikaye ve plan doğrultusunda ilk etkinliklerini büyük bir keyifle uyguladılar.

Emine BARIŞ
ARDEŞEN MTAL  TEKNOLOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ  ETWİNNİNG PROJESİNDE ARDEŞEN MTAL TEKNOLOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ ETWİNNİNG PROJESİNDE
ARDEŞEN MTAL TEKNOLOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ ETWİNNİNG projesi kapsamında öğrencilerimize teknolojiyi doğru kullanma konusunda farkındalık kazandırmaya devam ediyoruz.

DERYA ATAY
J.O.C.A. TAKIMININ TEKNOLOJİ BİZİMLE ETKİNLİKLERİ... J.O.C.A. TAKIMININ TEKNOLOJİ BİZİMLE ETKİNLİKLERİ...
Kalkandere Çayırlı Ortaokulu J.O.C.A. eTwinning projesi etkinlikleri kapsamında çeşitli web-2 araçlarını kullanarak Hindistan-Tac Mahal temalı etkinliklerine devam ediyorlar.

ZEYNEP HELLAÇ AKSU
ARDEŞEN MTAL ETWİNNİNG PROJEMİZİN TANITIM BROŞÜRÜNÜ HAZIRLADIK ARDEŞEN MTAL ETWİNNİNG PROJEMİZİN TANITIM BROŞÜRÜNÜ HAZIRLADIK
Ardeşen MTAL öğrencilerimizle eTwinning kapsamında başladığımız “Teknolojinin Yeni Lideri Z Kuşağı Gençleri” projemizin broşürü tüm ortaklarımızla birlikte hazırlandı.

DERYA ATAY
ARDEŞEN MTAL ETWİNNİNG PROJESİNDE ARDEŞEN MTAL ETWİNNİNG PROJESİNDE
ETWİNNİNG kapsamında ARDEŞEN MTAL öğrencileri TEKNOLIOJİNİN YENİ LİDERİ Z KUŞAĞI GENÇLERİ Projesinde

DERYA ATAY
KOA PARADİGMALAR BAŞLADI KOA PARADİGMALAR BAŞLADI
Kurtuluş İlkokulu sınıf öğretmeni Canan AŞIK AVLUK rehberliğinde eTwinning projesi olan yabancı ortaklı KOA PARADİGMALAR projesine başladılar .

Canan AŞIK AVLUK
RİZE İSTİKLAL İLKOKULU YAŞAYAN KÜLTÜRÜMÜZ GELECEĞE KÖPRÜMÜZ RİZE İSTİKLAL İLKOKULU YAŞAYAN KÜLTÜRÜMÜZ GELECEĞE KÖPRÜMÜZ
Okulumuz 3-E Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri rehberliğinde "Yaşayan Kültürümüz Geleceğe Köprümüz" konulu eTwinning projesine başladı.

FİLİZ GEDİK ERSOY
J.O.C.A BİR TIK UZAĞINIZDA... J.O.C.A BİR TIK UZAĞINIZDA...
Kalkandere Çayırlı Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencileri proje çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

ZEYNEP HELLAÇ AKSU
ÇAYIRLI J.O.C.A. TEAM KASIM AYINDA TAC MAHAL'İ TANIYOR. ÇAYIRLI J.O.C.A. TEAM KASIM AYINDA TAC MAHAL'İ TANIYOR.
Kalkandere Çayırlı Ortaokulu eTwinning projeleri J.O.C.A. kapsamında Taç Mahal-Hindistan'ı tanıyor.

Zeynep Hellaç Aksu
MODELLİ, KAREKODLU YÖRESEL ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ TASARIMI ETWİNNİNG PROJESİ MODELLİ, KAREKODLU YÖRESEL ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ TASARIMI ETWİNNİNG PROJESİ
Sanatla birlikte bireylerin yaratıcılık, problem çözme, eleştirel düşünme, iletişim, öz-yönelim, iş birliği ve sorumluluk alma becerilerinin geliştiği söylenebilir. 21.yüzyıl becerileri olarak da ifade edilen bu becerilerin, gelişen teknoloji odaklı dünyada başarılı olarak hayatta kalabilmek ve mutlu bireyler olabilmek için her öğrencinin ihtiyacı olan beceriler olarak belirtilmiştir(Sousa, Pilecki, 2013). Oh ve Ark.(2013) göre bütünleştirilmiş alanlar basamağının (STEAM) ilköğretim düzeyindeki eğitimler için uygun olacağını ifade etmiştir. Bu nedenle çalışmamız unutulmaya yüz tutmuş yöresel atasözlerinin belirlenmesi, modellenmesi, modellerin karekoda entegrasyonu sağlayarak karekodlu yöresel atasözleri sözlüğü ve e-sözlüğünün oluşturulmasını amaçlanmaktadır. Anahtar Kelimeler: STEAM, Modelleme, Karekod, E-sözlük

Abdullah TOSUN
TEKNOFEST 2020 İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ TEKNOFEST 2020 İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ
Sosyal İnovasyon-Yetkin Takımı “AKRANLA DEĞİL EKRANLA ANLA”

RESUL KUL
KİTAPLAR TEKNOLOJİ İLE CANLANIYOR KİTAPLAR TEKNOLOJİ İLE CANLANIYOR
Okuyan Aile Projesinin final ürününde kitaplar teknoloji ile canlandı..

Merve OKUMUŞ
KİTAPLAR TEKNOLOJİ İLE CANLANIYOR KİTAPLAR TEKNOLOJİ İLE CANLANIYOR
Okuyan Aile eTwinning Projesi Final Ürünü Kitaplar Teknoloji İle Canlanıyor

Merve OKUMUŞ
RÜZGAR GÜLÜMÜZ DÖNÜYOR RÜZGAR GÜLÜMÜZ DÖNÜYOR
Uzaktan Eğitim sürecinde etkinlik ve projelerimiz tüm hızıyla sürüyor.

EBRU SADIKOĞLU
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ETKİNLİKLERİMİZ EVDE DE SÜRÜYOR TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ETKİNLİKLERİMİZ EVDE DE SÜRÜYOR
Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sürecinde yaratıcı çalışmlarına evde de devam etmektedir.

EBRU SADIKOĞLU
ATATÜRK ORTAOKULU KİTAP OKUYOR ATATÜRK ORTAOKULU KİTAP OKUYOR
Bu yıl uygulamaya koyulan ara tatillerin ilki kasım ayında gerçekleşmişti. Nisan ayında gerçekleşlemesi planlanan 2. ara tatil ise Koronavirüs tehlikesi yüzünden tedbir amaçlı mart ayına çekildi. 16-22 Mart tarihleri arasında öğrencilerimiz ara tatil yapmış oldular.

Mahmut Dertli
PANOLARLA DEĞERLER EĞİTİMİ PANOLARLA DEĞERLER EĞİTİMİ
Değerler eğitimi, bir toplumu meydana getiren bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen ve daha güzel, yaşanabilir yarınlar için insanda bulunması gereken evrensel değerlerdir.

Mahmut Dertli
ATÖLYELERİMİZ  TEKNOLOJİ  İLE  BULUŞUYOR. ATÖLYELERİMİZ TEKNOLOJİ İLE BULUŞUYOR.
Öğrencilerimize gelişen çağın teknolojilerine uygun iş güvenliği ve öğrenci sağlığı esaslı bir eğitim ortamı sağlamak için Okulumuz Mobilya Teknolojileri Alanına Toz Emme Ünitesi montaj işlemi gerçekleştirildi.Böylece öğrencilerimiz tozsuz ve talaş sız bir atölye ortamında uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirme imkanına kavuştular.

Feridun Ümran KANDİL
TELEFONU BIRAK BANA SARIL SENİ SEVİYORUM DE FOTOĞRAF SERGİMİZ TELEFONU BIRAK BANA SARIL SENİ SEVİYORUM DE FOTOĞRAF SERGİMİZ
GÜNÜMÜZÜN EN TEHLİKELİ BAĞIMLILIKLARINDAN BİRİ OLAN TEKNOLOJİ BAĞIMLIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN VELİLERİMİZLE BİRLİKTE BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK.

Cumali YAZICI
DENEY YAPARAK ÖĞRENİYORUZ DENEY YAPARAK ÖĞRENİYORUZ
Pet şişe temizlenirken bütün duman peçetede katran oluşturuyor. Böyece akciğerlerimize giren dumanı ve damar tıkanıklığını anlatmak çok kolay hale geliyor.

Abdurahman UKAN
YEŞİLAY HAFTASINI KUTLADIK YEŞİLAY HAFTASINI KUTLADIK
Okulumuzda her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası'nı kutluyoruz, hafta kapsamında yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin ve velilerimizin bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz.

Bekir Çam
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI
Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öncülüğünde bir program gerçekleştirildi.

MUSTAFA METE
BİLİM HAFTASI KUTLAMAMIZ BİLİM HAFTASI KUTLAMAMIZ
Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan “Bilim ve Teknoloji Haftası”nı bu yıl Ortaokul öğrencilerimizle Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi İle Gerçekleştirdik.

Derya KAYA
İYİLİK ADIMDIR. İYİLİK ADIMDIR.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5-B sınıfımızda oluşturduğumuz sosyal etkinlik gruplarımızdan bir tanesi olan İYİLİK ADIMDIR grubumuz ilk ay etkinliklerine başladılar.

Zeynep HELLAÇ AKSU
YEŞİLAY'IN ÖNEMİNİ FARKINDAYIZ YEŞİLAY'IN ÖNEMİNİ FARKINDAYIZ
Günümüzde özellikle 7'den 70'e herkesin dikkat etmesi gereken Teknoloji Bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak istedik

Emine KETENCİ ÇALIK
SİGARA,ALKOL VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONFERANSI DÜZENLEDİK. SİGARA,ALKOL VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONFERANSI DÜZENLEDİK.
Yeşilay Kulubünün organize ettiği Ardeşen İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlemiş olduğumuz Alkol,sigara ve teknoloji bağımlılığı konulu konferans öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

Yusuf MELEKOĞLU
MAKER ROBOT ÇALIŞMAMIZ MAKER ROBOT ÇALIŞMAMIZ
Robotun teknoloji tarafını keşfetmek için yapılabilecek basit bir uygulamayı okulumuzda bütün çocuklarımızla hayata geçirdik. Çocuklarla parçaları birleştirdikten sonra robotları hayata geçirmek ve istedikleri oyunları oynamak için kullanımı kolay bir uygulama olan “Maker Robot” çalışmasını yaptık. Kendi oyuncaklarını tasarlayan ve robotların hareketlerine yön vermeye çalışan öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi.

FATMA ÖZYANIK DERECİ
ALFA BİLİM’DE CORONA VİRÜSÜNÜ KONUŞTUK ALFA BİLİM’DE CORONA VİRÜSÜNÜ KONUŞTUK
Pazar Fen Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü Alfa Bilim Söyleşileri’nde bu hafta “Corona Virüsü” tartışıldı.

Kamil GÖRMÜŞ
FARKINDALIK EĞİTİMİ FARKINDALIK EĞİTİMİ
Çayeli gençlik merkezi gençlik liderleri, öğrencilerimizin özellikle teknoloji alanında farkındalıklarını arttırmak için okulumuz Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesinde bir konferans verdiler.

Özgür POLAT
ÖĞRENCİLERİMİZE FARKINDALIK EGİTİMİ ÖĞRENCİLERİMİZE FARKINDALIK EGİTİMİ
Bugün öğrencilerimize Çayeli Gençlik Merkezi gençlik liderleri tarafından farkındalık eğitimi verildi. Eğitim kapsamında ekran ve teknoloji bağımlılığı, güvenli internet ve mobil oyunlardaki gizli tehlikelere dikkat çekildi. Teşekkür ederiz.

CENGİZ AZMAN
MATEMATİK VE GEOMETRİ NASIL DOĞDU? MATEMATİK VE GEOMETRİ NASIL DOĞDU?
Pazar Fen Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü bünyesinde her hafta yapılan Alfa-Bilim Söyleşileri’nde 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde Matematik ve Geometrinin başlangıç koşulları ve ortaya çıkışı tartışıldı.

Kamil GÖRMÜŞ
ALFA BİLİM SÖYLEŞİLERİNDE ALFA BİLİM SÖYLEŞİLERİNDE
Pazar Fen Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü Alfa Bilim söyleşilerinde 10A şubesinden Abdülkadir ÇELİK ve 10B şubesinden Nuh ÇAKMAKÇI'nın hazırladığı "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)" konusu tartışıldı.

Kamil GÖRMÜŞ
SİBER ZORBALIK VE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI KONULU ANNE BABA EĞİTİMİ SİBER ZORBALIK VE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI KONULU ANNE BABA EĞİTİMİ
Teknoloji kullanımının arttığı günümüzde teknolojiyi kendi faydamıza, zarar görmeden nasıl kullanacağımız hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Bilgen BURGAZ ÇAKMAK
DÖGEP Aralık Ayı Etkinliği DÖGEP Aralık Ayı Etkinliği
Yapılandırmacı Eğitim Kuramı öğrencinin derse aktif katıldığı, öğrenmeyi öğrendiği, öğretmen rehberliğinde bilgiyi keşfettiği bir sınıf ortamı oluşturmayı hedeflemektedir. Okullarda bu etkili öğrenme ortamlarını hazırlamak da öğretmenlerin görevleri arasındadır. Öğretmenlerin dersin konusu, amaçları ve kazanımları doğrultusunda materyalleri kendilerinin hazırlamaları ya da hazır materyalleri kullanmaları öğrenme-öğretme sürecinde öğrencilerin derse olan ilgisini çekmekte, akademik başarıyı arttırmakta ve kalıcı öğrenmeye katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda yapılan araştırmalara göre hazırlanan materyaller derslerde kullanıldığında aktif öğrenmeyi sağladığı, bireysel öğrenmeyi desteklediği, öğrencilerin derse bakış açısının olumlu yönde değiştirdiği, akademik başarıyı olumlu yönde etkilediği görülmektedir. Öğrencilerin okul ortamında çalışması ve hazırladıkları materyalleri derste sunmaları, öğrencilerin materyal hazırlama konusundaki sorumluluklarını ve motivasyonlarını arttırmaktadır.

Mahmut Dertli
LEGO EDUCATION V3 ÖĞRENMEYE BAŞLADIK LEGO EDUCATION V3 ÖĞRENMEYE BAŞLADIK
Okulumuz Bilişim Teknoloji ve Yazılım dersi Destekleme ve Yetiştirme Kursunda ortaokul öğrencilerimiz Lego Educatıon V3 öğrenmeye başladılar.Rbot Kitinin legoları birleştirecekler ve sonra görsel bloklarla kodlama yapacaklar.

Hazal Merve VARLI
ARDUNIO MESAFE SENSÖR İLE PARK SENSÖRÜ YAPTIK ARDUNIO MESAFE SENSÖR İLE PARK SENSÖRÜ YAPTIK
Okulumuz 7.Sınıf Seçmeli Bilişim Teknoloji ve yazılım dersinde HC-SR04 Mesafe Ölçer sensörünü kullanarak ,okuduğu değerlere göre buzzer ve led ile uyarı vermesini sağladık.

Hazal Merve VARLI
5.SINIF FEN DERSİ ETKİNLİKLERİMİZ 5.SINIF FEN DERSİ ETKİNLİKLERİMİZ
5.sınıfa gelen öğrencilerimize, bilimsel süreç becerilerini kazandırabilmek için deneysel yaklaşımların esas alınması gerekir.

Zeki KUVEL
ÇAYELİ SU SPORLARI MERKEZİ PROJESİNİN AÇILIŞI RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER TARAFINDAN YAPILDI ÇAYELİ SU SPORLARI MERKEZİ PROJESİNİN AÇILIŞI RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER TARAFINDAN YAPILDI
Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneğince İçişleri Bakanlığından destek alan ‘Çayeli Su Sporları Merkezi ’ projesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, İstanbul eski milletvekili ve Türkiye Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nusret Bayraktar, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Rize Emniyet Müdürü Nureddin Gökduman, Rize Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Emniyet Müdürü Adnan Çarıkçı, Çayeli’nde bulunan kulüplerin başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OĞUZ ÇELİK
KODLAMA SERÜVENİMİZDE KODLAMA SERÜVENİMİZDE "ARDUNİO"ÖĞRENİYORUZ.
Seçmeli Bilişim Teknoloji ve yazılım dersinde 7.sınıf öğrencileriyle Potansiyometre ile Yürüyen Işık Uygulaması yaptık. Potansiyometre Akım kolunu çevirerek direnç artırıp azaltma özelliğine sahip bir sensördür. Belirli aralıklarla direnç değerlerine göre LED yakma-sönme uygulaması yaptık.Analog pinlerin nasıl kullanacağımızı nasıl kullanacağımızı öğrendik.Artık Ardunio da Dijital Pinleri ve Analog Pinleri biliyoruz.

Hazal Merve BİLİR
MUTLAK SIFIRA DOĞRU SICAK SÖYLEŞİ MUTLAK SIFIRA DOĞRU SICAK SÖYLEŞİ
Pazar Fen Lisesi'nde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Sait Barış GÜNER'in katıldığı "Süperiletkenliğin Gelişimi ve Uygulama Alanları" konulu söyleşi yapıldı.

Kamil GÖRMÜŞ
TEKNOLOJİ ve TASARIMDAN 3 BOYUTLU MİMARİ ÇİZİMLERE! TEKNOLOJİ ve TASARIMDAN 3 BOYUTLU MİMARİ ÇİZİMLERE!
8. sınıf öğrencilerimiz Teknoloji ve Tasarım dersinde hayallerindeki ev ve çevre düzenlemesini mimari çizim SketchUp programıyla gerçeğe dönüştürdüler.

SAYGÜN YANILMAZ
8.SINIF VELİLERİNE REHBERLİK TOPLANTISI YAPTIK 8.SINIF VELİLERİNE REHBERLİK TOPLANTISI YAPTIK
LGS sınav sistemi, deneme sınavlarının değerlendirilmesi ve teknoloji bağımlılığı konularında veliler bilgilendirildi.

Canan YENİKURTULUŞ
PAZAR FEN LİSESİ ALFA BİLİM SÖYLEŞİLERİ PAZAR FEN LİSESİ ALFA BİLİM SÖYLEŞİLERİ
2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 11-C şubesinde okuyan Anıl YILMAZ'ın öncülüğünde, Matematik öğretmenimiz İ. Gökhan GÜRSOY ve Felsefe öğretmenimiz Serkan TEPE'nin danışmanlığında, Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü çatısı altında başlayan Alfa Bilim Söyleşileri 2019-2020 yılında da devam ediyor.

Kamil GÖRMÜŞ
ŞENLİK VAR ŞENLİK VAR
İkizdere, 2023 Eğitim Vizyonu'na uygun olarak faaliyetler, etkinlikler yapmaya devam ediyor

Mahmut Dertli
KASIM 2019 MESLEKİ ÇALIŞMALARI KASIM 2019 MESLEKİ ÇALIŞMALARI
İkizdere Atatürk İlkokulu-Ortaokulu olarak Kasım 2019 Mesleki Çalışmaları kapsamında sanatsal etkinlik faaliyeti düzenledik.

HACİ ALİ ÖZTÜRK
ÇÖZÜMLÜ ÖĞRENCİLERİMİZ BİLGE KUNDUZ ETKİNLİĞİNDE ÇÖZÜMLÜ ÖĞRENCİLERİMİZ BİLGE KUNDUZ ETKİNLİĞİNDE
Bilge Kunduz 2019 Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğine katıldık.

ALİ HAŞİMOĞLU
ATATÜRK HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ ATATÜRK HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve (10-16) Kasım Atatürk Haftası kapsamında okulumuzda birçok etkinlik gerçekleştirdik.

EBRU SADIKOĞLU
OKUL HAMİLERİ PROJESİ OKULUMUZDA BUGÜN YAPILAN GÖRÜŞME İLE BAŞLADI OKUL HAMİLERİ PROJESİ OKULUMUZDA BUGÜN YAPILAN GÖRÜŞME İLE BAŞLADI
Valimiz Sayın Kemal Çeber'in himayesinde başlatılan Okul Hamileri Projesi kapsamında okulların kurumsal olarak güçlendirilmesi doğrultusunda Rize Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan KAVAZ hamisi olduğu okulumuzu ziyaret etti.

TEKİN IŞIK
ÇAYKUR ÇAY PAKETLEME FABRİKASINDA DERSİMİZİ İŞLEDİK ÇAYKUR ÇAY PAKETLEME FABRİKASINDA DERSİMİZİ İŞLEDİK
Öğrencide, sorgulama, keşfetme ve araştırma becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.

İsrafil BALCI
STEM KULÜBÜNDEN STEM OKULUNA PROJESİ STEM KULÜBÜNDEN STEM OKULUNA PROJESİ
9 Mart İlkokulu 3A sınıfı eTwinning Projesi'ne katıldı.

ALİ YILMAZ
MİNİK ÇİFTÇİLER OKULUN BAHÇESİNDE SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİYOR MİNİK ÇİFTÇİLER OKULUN BAHÇESİNDE SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİYOR
4-A Sınıf Öğretmeni Hasan Ali ÇOBANTÜRK, öğrencileriyle birlikte "Serbest Etkinlik ile Oyun ve Fiziki Etkinlikler derslerinde öğrencileriyle birlikte okulun bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başladılar.

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ BUNU BEN YAPTIM SERGİSİ TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ BUNU BEN YAPTIM SERGİSİ
Teknoloji Tasarım Dersi Bunu Ben Yaptım Sergisi. Öğrencilerimizin yıl boyunca teknoloji tasarım dersinde yapmış olduğu çalışmalar okulumuzun çeşitli bölümlerinde sergilenmiştir.

MÜNAZARA İLE FİKİRLER YARIŞIYOR MÜNAZARA İLE FİKİRLER YARIŞIYOR
Hüseyin Sarıoğlu İlkokulu 4B sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Muhammet KÜÇÜK eşliğinde "Teknoloji yararlı mı yoksa zararlı mı?" konusunda münazara gerçekleştirdi.

AB ERASMUS + PROJESİ AB ERASMUS + PROJESİ
Okulumuz AB Proje Ekibinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

OKULUMUZDA MÜNAZARA ETKİNLİĞİ YAPILDI OKULUMUZDA MÜNAZARA ETKİNLİĞİ YAPILDI
Okulumuzda 7. sınıflar içinde münazara etkinliği yapıldı. Münazarada 7-A ve 7-B sınıfı tezlerini savundular. Münazara konumuz ´Günlük hayatta teknoloji kullanımı yararlı mıdır, zararlı mıdır? Birinci grup öğrencilerimiz zararlıyı, ikinci grup öğrencilerim

MEKTUP MU, O DA NE? MEKTUP MU, O DA NE?
Bak postacı geliyor selam veriyor, herkes ona bakıyor merak ediyor" diye bir çocuk şarkısı var oğlumun dinlediği fakat sözlerine hiç bir zaman anlam veremeyeceği bir şarkı. Günümüzde whatsapp ve facebook bildirimleri ile doldurduğumuz hayatımızda unuttuğu

ÖZEL EĞİTİM SINIFI TEKNOLOJİ TASARIM ATÖLYESİNDE ÖZEL EĞİTİM SINIFI TEKNOLOJİ TASARIM ATÖLYESİNDE
Öğrencilerimiz okulumuzun çok fonksiyonlu teknoloji tasarım atölyesinde el becerilerini sergiliyor.

Kendi Z-Kütüphanemi Kendim Yaparım Kendi Z-Kütüphanemi Kendim Yaparım
Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri okul kütüphanesini okul imkanlarıyla güncelleyip eğitim öğretime hazır hale getirdi.

GÜLBAHAR HATUN MTAL ÖĞRENCİLERİ GÖRME ENGELLİLER İÇİN KİTAP SESLENDİRDİ GÜLBAHAR HATUN MTAL ÖĞRENCİLERİ GÖRME ENGELLİLER İÇİN KİTAP SESLENDİRDİ
Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Bahar Yüksel, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM ile işbirliği yaparak görme engelliler için kitap seslendirdi.

Sanal Değil Gerçek Oynuyorum Sanal Değil Gerçek Oynuyorum
Fındıklı Anaokulu öğrencileri diyor ki: "Sanal Değil Gerçek Oynuyorum"

Çayeli Denizcilik Lisesi'nden Gençlik ve Spor Bakanlığı Hibeli Gençlik Kitap Kafe Projesi Çayeli Denizcilik Lisesi'nden Gençlik ve Spor Bakanlığı Hibeli Gençlik Kitap Kafe Projesi
Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurusu yapılan “Gençlik Kitap Kafe” projesi 85.000 TL hibe almaya hak kazandı.

UZMAN KAŞİFLERDEN VALİMİZE ZİYARET UZMAN KAŞİFLERDEN VALİMİZE ZİYARET
2019 TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen İnsansız Sualtı Sistemleri yarışmasında, Rize'yi temsil edecek olan "Uzman Kaşifler" takım adıyla bir araya gelen okulumuz Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Vali Kemal Çeber'i ziyaret ederek proje sunumu yaptılar.

YUSUF ARDIÇ
TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ SUNUMU TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ SUNUMU
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Günleri kapsamında Öğretmenevi Konferans Salonunda İlçemiz öğretmenlerine yönelik olarak 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri ile ilgili tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

ZAFER GÜNGÖR
Yıl Sonu Fen Bilgisi, Teknoloji Tasarım ve Resim Sergimiz Yıl Sonu Fen Bilgisi, Teknoloji Tasarım ve Resim Sergimiz
Yıl sonu Fen Bilgisi, Teknoloji Tasarım ve Resim sergimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin yaptığı fen projeleri, yaptıkları tasarımlar ve resimler büyük beğeni topladı.

Sami Kemal OĞUZ
PAZAR KODLAMA FESTİVALİNDE YERİMİZİ ALDIK PAZAR KODLAMA FESTİVALİNDE YERİMİZİ ALDIK
İlçemizde düzenlenen kodlama festivaline okulumuzu temsilen 5 robotik proje ile katıldık.

Mehmet Şahin YAZICI
ÖĞRENCİLERİMİZİN TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERİMİZİN TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ ÇALIŞMALARI
Okulumuz öğrencilerinin görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersinde yıl boyunca yaptıkları çalışmalar.

MERVE YİĞİT
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARIMIZ FARK YARATTI (PAZAR İMAM HATİP ORTAOKULU) TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARIMIZ FARK YARATTI (PAZAR İMAM HATİP ORTAOKULU)
Pazar İmam Hatip Ortaokulu olarak 13 Mayıs 2019 tarihinde Prof. Dr. Fuat SEZGİN anısına düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'mız, sergilenen projelerle fark yarattı.

Hamza OKUMUŞ
“DR. UMUT YILDIZ İLE DERİN UZAY “DR. UMUT YILDIZ İLE DERİN UZAY" SÖYLEŞİSİ
Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL, Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü olarak yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri , Ordu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Dr. Umut Yıldız İle Derin Uzay “ söyleşisi ile taçlandırdık.

Muharrem DİNDAR
TEKNOLOJİ VE TASARIM SERGİMİZ TEKNOLOJİ VE TASARIM SERGİMİZ
Teknoloji ve Tasarım Dersinin Yapım Kuşağında yapmış olduğumuz Mimari Tasarımlarımızı Sergiliyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN SIFIR ATIK PROJESİNE KATKI ÖĞRENCİLERİMİZDEN SIFIR ATIK PROJESİNE KATKI
Sıfır atık projesi için öğrencilerimiz kendi geri dönüşüm kutularını hazırladılar.

Mehmet Şahin YAZICI
NASA'DA ÇALIŞAN TÜRK BİLİM İNSANI ASTROFİZİK UZMANI DR. UMUT YILDIZ İLE E- KONFERANS NASA'DA ÇALIŞAN TÜRK BİLİM İNSANI ASTROFİZİK UZMANI DR. UMUT YILDIZ İLE E- KONFERANS
Bilim Fen ve teknoloji kulüp çalışmalarımızın Nisan ayı etkinliğini NASA da çalışan Türk bilim insanı Astrofizik uzmanı Dr Umut Yıldız ın katılımı ile gerçekleştirdik.

Muharrem DİNDAR
BAHAR ŞENLİĞİ, SERGİ VE KERMES ETKİNLİKLERİMİZ BAHAR ŞENLİĞİ, SERGİ VE KERMES ETKİNLİKLERİMİZ
30 Nisan 2019 tarihinde okulumuz bahçesinde kermes, bahar şenliği ve teknoloji tasarım sergisi etkinlikleri yapıldı.

EMRE YILDIRIM
YILLAR SONRA YENİDEN MÜNAZARA YILLAR SONRA YENİDEN MÜNAZARA
Okulumuz Çayeli Anadolu Lisesi ve Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi"nin katıldığı Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği münazara etkinliğinde "teknoloji insanı mutlu mu yoksa mutsuz mu etti" tezi tartışıldı.

CENGİZ AZMAN
ÖĞRENCİLERİMİZ MODA TASARIM YARIŞMASINA KATILDI ÖĞRENCİLERİMİZ MODA TASARIM YARIŞMASINA KATILDI
Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Faruk Saraç Moda Tasarım Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Marin (Deniz) temalı MODA TASARIM YARIŞMASINA katıldı.

Nilgün DÜLGER
SELFIE PROJESİ SELFIE PROJESİ
Avrupa Komisyonu´nun Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerin eğitim öğretim sistemlerinin geliştirilmesi kapsamında Ocak 2018´de eğitimde teknoloji kullanımının ve dijital yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla Dijital Eylem Planında SELFIE aracının ülkelerde uygulanması eylemine yer verilmiştir.AB´ye üye ve aday ülkeler,okulların dijital kapasitelerini geliştirmek amacıyla,SELFIE öz - değerlendirme aracının bir milyon öğretmen, eğitmen ve öğrenciye ulaşmasını sağlayarak hem genel hem de meslek okullarının dijital hazır olma durumlarını desteklemektedir.