ÇAYELİ SU SPORLARI MERKEZİ PROJESİNİN AÇILIŞI RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER TARAFINDAN YAPILDI

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneğince İçişleri Bakanlığından destek alan ‘Çayeli Su Sporları Merkezi ’ projesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, İstanbul eski milletvekili ve Türkiye Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nusret Bayraktar, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Rize Emniyet Müdürü Nureddin Gökduman, Rize Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Emniyet Müdürü Adnan Çarıkçı, Çayeli’nde bulunan kulüplerin başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü  ve Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği  Başkanı Oğuz Çelik ;   Dernek  olarak    bu güne kadar farklı hibe projelerine imza attıklarını kaydetti. Çelik

‘’ İçişleri Bakanlığınca desteklenen Çayeli Raftingin Merkezi Oluyor    projesi ile  ilimizde kano ve rafting faaliyetlerini yaygınlaştırdıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen Çayeli Gençlik Kitap Kafe projesi   ile  ilçedeki gençler  için güvenli okuma ortamları oluşturduklarını, Spor Toto Teşkilatı  Başkanlığınca desteklenen  Sporla Yaşayan Okul  projesi ile   bir yıl içinde 20 dalgıç yetiştirdiklerini ve  okuldaki bütün öğrencileri  bir spor dalıyla tanıştırdıklarını’’  ifade etti.

Çayeli Su Sporları Merkezi projesi ile dernek olarak amaçlarının ;

‘’Çayeli ilçesinde bir su sporları   eğitim merkezi oluşturmak, Rize ilinde dezavantajlı gruplarda yer alan gençleri sigara, alkol, teknoloji gibi bağımlılıklardan uzak tutmak, Gençlere yeni istihdam alanları için beceri kazandırmak’’   olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı  Fikret Yardımcı; rafting sporunu Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istediklerini, özellikle  doğuda gençleri spora  yönlendirerek  terörle mücadeleye katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Rize Valisi Kemal Çeber  de konuşmasında Çayeli ilçesinin son dönemlerde projelerle öne çıktığını ifade ederek Şehit Kütüphaneleri, Gençlik Kitap Kafe , Tasarım Atölyeleri, Spor Projeleri gibi önemli projelere imza atıldığını ifade etti. Bu çalışmalardan dolayı Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Şahin’e ve Denizcilik Lisesi Müdürü  Oğuz Çelik’e ve bu çalışmalarda emeği olan herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Açılış programı Çayden Spor Kulübü Derneğinde eğitim gören kano, rafting ve dalış sporcularının gösterisiyle sona erdi.

Kano, rafting ve dalış branşlarında 50 lisanslı sporcu yetiştirilmesi hedeflenen proje,  İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      14.12.2019     
Size her yer okul dışı öğrenme ortamı.... Sizin için okul dışı öğrenme ortamına katkı sunacaktır.