MASTER OF SCIENCE EXPERIMENT ADLI E-TWINING PROJESİ İLE GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR

Türkiye'nin farklı illerinden 8 Fen Bilimleri öğretmeni 1 Matematik öğretmeni ile Ocak ayında faaliyetlerine başlayan projemiz Haziran ayı itibariyle etkinliklerini tamamladı.

Pandemi döneminde zorunlu olarak evde kalan öğrenciler için Fen Bilimleri dersi kapsamında evlerinde fen ders kazanımlarına uygun ve öğrencilerin kendi planladıkları , aşama aşama oluşturdukları deneyleri gerçekleştirip video edit programlarıyla son halini verdiler. Her ay bu deney videolarından birer toplu e book hazırlandı. Karışık okul takımları ayı kapsamında Nisan ayına özel 9 farklı bilim insanıyla ilgili araştırmalar yaptılar onların hayatını anlatan videolar hazırladılar. Tüm bilim insanlarına dönük mektuplar yazdılar. Bu video poster ve mektuplar bir araya getirilip bir e dergi oluşturuldu. Ayrıca son ay master deneyler kurgulayıp videolarını çektiler ve bu deneylerden bir sanal sergi oluşturuldu.20den fazla web 2.0 aracı kullanılan bu deneyde öğrencilerin hem fen okuryazarlığı hem teknoloji okur yazarlıkları geliştirilmeye çalışıldı. Haziran ayı itibarıyla tüm proje ortakları ile projemiz sonlandırılmıştır.

Hayat tecrübesine dayalı öğretim materyallerini kullanmak, öğrencilere ham bilgiler sunmaktadır. Bu bilgilere ulaşmanın en eğlenceli ve öğretici yöntemlerinden biri de deneylerle fen tecrübeleridir. Bu amaç doğrultusunda, paydaşlarımızla öğrencilerin hayat tecrübesine dayanarak, bilginin kendisine ulaşmasını sağlayacağız.10-14 yaş aralığında öğrenciler kendi düzeylerine uygun deney videoları hazırlayacaklar.5 ay boyunca hazırladıkları deneyleri her ay ebook halinde yayınlanacak. 1 e-dergi, 1 sanal sergi oluşturulacaktır.6 farklı ilden 9 farklı okuldan 70 e yakın öğrenci grubuyla Master of Science Experiment etwining projesi Mayıs 2021 ayı ile sonlandırılacaktır.Kurucu ortakları Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi fen öğretmeni Serdar Yazıcı ve İstanbul Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu fen öğretmeni Ahmed Alkayadır.Farklı web 2.0 araçları kullanarak öğrencilerin başta bilim okur yazarlığını arttırmak .Teknoloji okur yazarlığını geliştirmek. İşbirliği ve takım halinde yüzyüze veya online çalışma yetilerini ön plana çıkarmak . 21. yy beceri ve yetkinlikleri güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı