ÖRAV 5 TAŞ PROJESİ

5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Programı Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından, Aflatoun International iş birliğiyle 116 ülkede uygulanan, Türkiye’de ise 500ü aşkın öğretmen ve 8000’den fazla öğrencinin dahil olduğu projeyi ilimizde Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi destek grubu öğrencileri yürütmektedir.İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin finansal okuryazarlık ve sosyal girişimcilik bilgi ve becerilerini aktif öğrenme yöntemlerini kullanarak kazandırılması hedeflenen projede 5 tema esas alınmıştır.

Eğitim kapsamındaki 5 Modül şöyledir:

Kişisel Anlayış ve Keşif:  Öğrencilerin kendilerini anlamalarını, değerli hissetmelerini teşvik eden ve destekleyen etkinlikleri içerir. Hedef; duygularının farkında, kendine güvenen ve yaşamlarına yön  verebilen bireyler olmalarını teşvik etmektir.

Haklar ve Sorumluluklar: Bu bölümde; öğrencilere hakları öğretmenin yanında, hakların asıl, yerine getirilmesi gereken sorumlulukla anlamlı olacağı vurgulanmaktadır.

Tasarruf ve Harcama Bilinci:  İstek ve ihtiyaç arasındaki farkı öğrenen öğrenciler, düzenli para biriktirme disiplini yanında zaman, yiyecek ve doğal kaynakların kullanımında da tasarruflu olma konusunda bilinçlendirilirler.

Planlama ve Bütçeleme: Öğrencinin, zaman da dahil olmak üzere kaynaklarını nasıl düzenleyeceğini; basit finansal kayıt tutma, gelir ve gider hesabı yapabilme ve biriktirme hedefi koymayı öğrendiği bölümdür.

Sosyal ve Finansal Girişimcilik: Çocuklar okullarında  sosyal ve/veya finansal proje geliştirmeye teşvik edilir. Sosyal girişimcilik; çocuğun yaşamını, okulunu, toplumu daha adil, daha güvenli ve sağlıklı hale getirmeye yönelik projeleri içerir. Finansal girişimcilik ise okul zamanında yapılan herhangi düşük bütçeli gelir elde etmek amaçlı projelerdir. Programda çocuklar hem sosyal hem de finansal fayda sağlayacak projeler üretmeye teşvik edilirler.

Projede 5 tema çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılmakta ve her ay proje temasıyla ilgili uzman eğitimleri gerçekleştirilmektedir.Tüm temaların bitiminde hackathona girip proje bazlı sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik projeleri gerçekleştirilecektir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı