GÜNEYSU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİSİ UMUT KORK, TÜBİTAK 2204-A PROJESİYLE GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA GELİŞTİRDİ

Güneş enerjisiyle çalışan ve robotik kodlarla kontrol edilen araba

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Güneysu Spor Lisesi 11.sınıf öğrencisi Umut Kork, TÜBİTAK 2204-A Liselerarası Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda yenilikçi bir projeye imza attı. Projenin başlığı, "Güneş Enerjisi İle Çalışan ve Robotik Kodlarla Kontrol Edilen Araba" olarak belirlendi. Umut Kork' un danışmanlığını yapan fizik öğretmeni Ömer Zilan, proje sürecinde öğrencisine rehberlik etti.

Projenin temelinde, güneş enerjisiyle çalışan aracın geliştirilmesi yer alıyor. Umut Kork, proje kapsamında aracın şase ve gövdesini 3D yazıcı kullanarak tasarlayıp üretti. Bu yenilikçi yaklaşım, hem enerji verimliliğini artırmayı hem de sürdürülebilir teknolojiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Umut Kork' un liderliğindeki proje, aynı zamanda öğrencinin mühendislik ve programlama becerilerini bir araya getirerek robotik kodlama alanında da dikkat çekiyor. Proje, Güneysu Spor Lisesi'nin öğrencilerini bilim ve teknolojiyle buluşturan başarılı projelerden biri olarak ön plana çıkıyor. Güneysu Spor Lisesi, bilimsel projelerle öğrencilerini destekleyerek, gençlerini geleceğin teknoloji liderleri olarak yetiştirmeye devam ediyor.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı