MUTLAK SIFIRA DOĞRU SICAK SÖYLEŞİ

Pazar Fen Lisesi'nde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Sait Barış GÜNER'in katıldığı "Süperiletkenliğin Gelişimi ve Uygulama Alanları" konulu söyleşi yapıldı.

İki oturum olarak gerçekleştirilen söyleşiye okulumuzdaki tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı. Dr. Güner'in tamamen "yerli ve milli süperiletken malzemeyi" Rize'de bir laboratuvarda üretebilmek için gece-gündüz çalıştığı ama sonuçsuz kalan 3 yıllık çabasını ve 4. yılın sonunda Hint asıllı bir bilim insanının da katkısıyla başarıya ulaşan çalışmasını anlattığı kısım katılanlar üzerinde büyük bir etki bıraktı. Yüksek hızlı, süperiletken, manyetik tren olan Maglev trenlerinin yerli teknoloji ile yapılabileceğini söylemesi ve bunu deneysel olarak göstermesi öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirdi. Söyleşinin sonunda öğrencileri küçük gruplara ayırarak yaptığı deneyler kurulan hayallerin gerçekleşebildiğinin delilleriydi.

Pazar Fen Lisesi ailesi olarak Dr. Sait Barış GÜNER'e bütün hoşgörüsü ve alçakgönüllülüğü ile bilimi, kendi deyimiyle "evimize" getirdiği için teşekkür ederiz. (6 Aralık 2019/Cuma)



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      9.12.2019     
Emeklerinize sağlık arkadaşlar

Y
Yaşar Koçak      9.12.2019     
Görülmeye değer yerleri görmek eğitimin önemli parçasıdır. Tebrikler...k

B
BERK EREN (Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)      12.12.2019     
Güzel bir etkinlik. Tebrikler

M
Mustafa KALENDER      6.01.2020     
Tebrikler. Başarılar diliyorum