YA BİR YOL BUL YA BİR YOL AÇ YA DA YOLDAN ÇEKİL

Lütfen önyargılarınızı sessizce bir kenara bırakın. Bu bir kişisel gelişim yazısıdır.

Yazar Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde harikulade eserlerin yaratıcısı. Aynı zamanda kigem.com kurucusu. Türkiye’de kişisel gelişim uzmanı unvanını kullanan ilk kişi. Bugüne dek 10 kitabı yayımlandı ve özellikle Her Şey Seninle Başlar baskı adediyle Türkiye rekoru kırdı.

Ve yazarın ilk göz ağrısı Ya Bir Yol Bul Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil.

Bir kitap çok şeyi değiştirebilir çünkü kitap hayatın ta kendisi. “Tarih, bir kitap okumakla hayatında yeni bir çağ başlatan ne kadar da çok insan kaydetti” der David Thoreau. Doğru. Lâkin akıllara klişe bir soru geliyor “balık tutmak mı, balık tutmayı öğretmek mi?” Gelin bir ömür kendi balığımızı kendimiz tutalım.

Başarı ile ilgili kitaplar okumak bir yoldur, seçimdir, bu kitapta hayatın yönünü ve yolunu arayanların bilmesi gerekenleri özetler, yazarın tavsiyesi ise kitabı iki kez okumamız. Çünkü bazı şeyler eskisi gibi olmayacak!

Başarının anatomisiyle başlayan kitap, 7 temel adımdan söz eder. Kendimize belirdiğimiz yol haritasının bizleri başarıya götürme ihtimali başarısızlığa götürme ihtimalinden daha fazla olmalı. Sevgili Okur unutma “haritalar olduğu yerde duramayan, bir yere gitmeye niyetli insanların işine yarar.”

Yazar sizlerden yeni bir hayat ajandası edinmenizi de isteyecek, ardından her bölümde yönelttiği sorularla hem potansiyelinizi hem hayattan ne isteyip ne istemediğinizi yeniden keşfetmenize yardımcı olacak. Kimim, potansiyelim ne, kendimden ve hayattan ne istiyorum, niçin istiyorum?

“Aslan olunca karanın kralı olduğunu bilmek, gücünü bilmektir ama suya girip timsaha kafa tutmaması gerektiğini görmek ise haddini bilmektir.”(sy.40)

Kitapta hayat amaçlarınızı gözden geçirip nereden nasıl başlamanız gerektiğini öğretici ve bu süreci yönetmede güç ve kabiliyeti destekleyici bölümler de mevcut. Ayrıca başarı için gerekli stratejiler geliştirmenin önemine de değinmektedir Sevgili Sekman. Öyle ki “her zaman, her yerde, herkeste işe yarayan bir strateji yoktur” vurgusu yapar. Edward Do Bono’nun deyimiyle: “Su çorba için gereklidir ama sadece su çorba için yeterli değildir.”

Son olarak başarının bir süreç olduğunun altını çizelim Sevgili Okur. Bu sürecin keyfini çıkarmanız dileğimle…


Etiketler:   

YORUMLAR

Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.

  • Feyza Ayaz   11.08.2021 18:05:25
    Kaleminize sağlık.
    Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.