ETWINNING PROJELERİ

eTwinning ’in büyülü dünyasıyla tanıştınız mı bilmiyorum. Ama eğer hala tanışmadıysanız bu sıcak, kocaman aileye bir an önce sizleri de bekliyoruz. eTwinning, öğretmenlerimize öğrencileriyle birlikte çeşit çeşit etkinlikler yapma, dersleri çok daha aktif ve eğlenceli işleme, tüm bunları yaparken de birlik ve beraberlik duygusunu geliştirme fırsatı sağlayan bir platform. En sevdiğim özelliği ise tek başına başarmak duygusundan uzak, rekabetle değil iş birliğiyle bir ekip olarak başarmanın yolunu açıyor olması. Müfredatla iç içe olduğu için ekstra bir zaman harcamadan yıllık planınıza ekleyerek, ders boyunca projeleri keyifle yürütebilirsiniz. Birçok okul, il ve hatta ülke ile birlikte projeler yürütme, giderek görmemizin zor olduğu yerlere bile ulaşıp, onların eğitim sistemine tanık olma ve dünyanın 44 ülkesiyle birlikte çalışma imkânı sağlıyor bizlere. Bu müthiş platformun faydalarından pandemi döneminde bile yararlandık ve hatta öğrencilerimizle bağımızın kopmaması, yeni ortaklıklar geliştirebilmek, mesleki gelişim eğitimleri alabilmek gibi daha birçok alanda, eTwinning öğretmenlerin en büyük destekçisi oldu. 


Aynı zamanda teknolojiyle iç içe olması sayesinde çağın bütün koşullarına hemen adapte olma özelliğiyle eğitimi her daim yenilikçi anlayışla sürdürmemize olanak sağlıyor. Projelerde kullanılan birçok çeşitli web 2.0 araçları sayesinde hem öğrenciler teknolojiyi yararlı bir amaçla kullanıyor hem de dersleri tek düzelikten çıkarak öğrenmiş oluyorlar. 


Katıldığım eğitimlerde öğretmenlerimizin en çok endişe ettiği konunun dil konusu olduğunu görüyorum. Oysaki eTwinning projelerinde dil bilmek şart değildir. Tamamen Türkçe ve sadece Türk ortaklarla da çalışma imkânınız vardır. Ama hep söylüyorum eTwinnig’e girip bu işin keyfini alan eTwinnerlar hep daha fazlasını istediği için dil öğrenmek ve geliştirmek açısından da büyük bir teşvik  edici ve yardımcıdır. Bu yüzden eTwinning projelerini sadece İngilizce öğretmenlerinin yaptığı algısı yanlış olup, tüm branş öğretmenleriyle ve tüm yaş gruplarından öğrencilerle projeler yapılabilmektedir.


2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Erasmus projesinin öncesinde eTwinning projesi olarak çalışılmış olmasının da proje kabulü ve çalışılan ortakların daha iyi tanınması açısından önemli artıları vardır.


Öğretmeni ve öğrenciyi çok önemseyen, değer veren eTwinning platformu sizleri proje sonunda birçok ödülle de onure ediyor. Bunların en bilineni ise kalite etiketi ödülleridir. İyi planlanmış ve öğrenci aktifliğinin önde olduğu projelerle sizler de kalite etiketi ödülü alabilirsiniz.


Öğrencilerin etkin, araştıran, sorgulayan, çözüm üreten, teknolojiyle iç içe olmasını sağlayan aynı zamanda da sosyal yönlerini, iletişim güçlerini, empati yeteneklerini, özgüvenlerini ve insani duyarlılıklarını geliştiren eTwinning projelerini mutlaka deneyimlemelisiniz. Bakanlığımızın özellikle son dönemlerde çok daha fazla üzerinde durduğu ve tüm bu imkânları bize ücretsiz olarak sağlayan eTwnning platformunu incelemek ve anlattıklarımdan çok daha fazlasını öğrenmek için lütfen  aşağıdaki adresleri ziyaret ediniz.


eTwinning aynı zamanda teknolojiyle iç içe olması sayesinde çağın bütün koşullarına hemen adapte olma özelliğiyle eğitimi her daim yenilikçi anlayışla sürdürmemize olanak sağlıyor.
 


Eğlenirken öğretmeyi çok seven öğretmenlerimizi, onları destekleyen idareci ve velilerimizi, yeter ki imkân verilsin neler yapabileceklerini hayal bile edemediğimiz öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Sağlık, başarı dolu günler diliyorum.


www.etwinning.net
etwinning.meb.gov.tr



Etiketler:   

YORUMLAR

Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.

  • Henüz yorum yazılmadı