SORUNLAR için arama sonuçları...
Başlık
Dört Yapraklı Yonca
Okullar; okuma yazma öğretimi dışında en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye kadar çeşitli derecede toplu öğretimin yapıldığı yerlerdir. Okullar, kuşaktan kuşağa bilgi aktarımının en önemli araçlarından biridir. 
Çocuk ve Ergenlerde Başarı Kaygısı: Anlamak ve Desteklemek
Kaygı, korku ve endişe gibi duygular insanın doğuştan getirdiği ve çevresindeki tehlikelere karşı insanı uyaran sağlıklı bir mekanizmadır. Yaşamak; mutluluğu aramak, iyi hissetmek olduğu kadar, kayıplar, hayal kırıklıkları, ayrılıklar, vazgeçmelerle karşılaşma ve bunlarla baş etmeyi de içerir
Krizden Fırsat Yaratmak: Kuantum Liderlik
Kuantum liderlik, liderlerin karar verme ve yönlendirme rolünü ele almaktadır (Ertürk, 2022). Örgüt üyelerinin potansiyelini ortaya çıkarmalarına ve kolektif zekâyı kullanmalarına olanak tanır (Erçetin, 2000). Kuantum Paradigması, değişimin bir fırsat olarak değerlendirilmesini savunur
Okul Sıkıntısı
Geleceği ona daha en başından o kadar netameli görünmüştü ki, bugününden hiçbir zaman tam olarak emin olamıyordu yaşlı annesi. Onun gözünde hiçbir zaman ayakta duramayacak ve hiçbir konuda dikiş tutturamayacak oğluydu.
Kitlesel İletişim ve Popüler Kültür Üzerine…
Dünyada iletişimden daha etkili bir kavram olabilir mi? Yeni doğan bir bebeğin acıktığını anlatabilmesinin en iyi yolu ağlamasıdır herhâlde. Bu durum onun tek bildiği iletişim türüdür. İletişim doğumla başlayıp ölümle sona eren bir olgudur.
Okullarda Serbest Zamanların Yönetimi
Teneffüslerde öğrenciler arasında yaşanan davranış sorunlarının ders ortamını etkilediği bilinmektedir. Ders zili çaldığında öfkeli veya ağlayan bir öğrenciniz varsa derse planladığınız gibi bir giriş yapmanız mümkün olmaz.
Narsisizm ve Kültür: Özgün Benlikten Yükselen Trendler
Narsisizm, günümüz kültürünün dinamikleri ve sosyal ilişkiler üzerindeki etkileriyle kişisel ve toplumsal düzeyde dikkate alınması gereken önemli bir konudur.
Akademik Başarının Formülü
Akademik başarı doğru öğretim uygulamalarıyla tüm çocuklarımızın kendi potansiyelinin en üst düzeyinde başarıya ulaşmasıdır. İnsan beyni öyle bir yapıya sahiptir ki sürekli kapasitesini arttırmaktadır.
Dilden Teknolojiye: Yapay Zekâ - Aydınlatan Işık, Kör Eden Karanlık
Günümüzde yapay zekâ teknolojisi; teknolojik gelişmelerin merkezinde yer alarak eğitimden sağlığa, bankacılıktan tarıma kadar birçok alanda önemli roller üstlenmektedir. Bu teknoloji, insan zekâsına olan yakınlığı ve insan beyninin öğrenme sürecine benzer mekanizmalarıyla dikkat çekmektedir.
Çocuklarımızı Teknolojinin Zararlarından Nasıl Koruyabiliriz?
Son yıllarda ebeveynlerin en fazla tedirgin olduğu konulardan birisi de çocuklarının teknolojik aletlere ve bu aletlerle vakit geçirilen platformlara olan aşırı ilgisi. Bu durum obezite, göz ve omurilik bozulmaları başta olmak üzere birçok sağlık problemine kapı aralıyor.
Dijital Dünyada Eğitim Nasıl Şekillenecek?
Eğitimin geleceği insanlığın ortak merak konusudur. Teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan dijitalizasyon; blockhain, holigram, nesnelerin interneti, bulut teknolojisi, arıtılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi kavramları eğitim sistemlerinin içinde sıkça kullanılır hale getirmiştir.