YEGANE E-DERGİ

Yegane e-Dergi

PULİ EDEBİYAT E-DERGİ

Puli edebiyat e-Dergi
Ezgi ve Renk

Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizin yazdığı şiirlerden oluşan bu kitap, Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında başlatılan Genç Yazarlar ve Şairler Projesi kapsamında oluşturulan Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kitaplığı’nın on birinci kitabıdır.


Sızı

Rize Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan genç şairimiz İclal Efran Katmer'in eseri, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2023/2024 Eğitim Öğretim yılında başlatılan Genç Yazarlar ve Şairler Projesi kapsamında oluşturulan Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitaplığı’nın üçüncü kitabıdır.


2. Sayı
Farkındalık Yaratan Bir Model Olarak İşbirlikçi Öğrenme
Farkındalık Yaratan Bir Model Olarak İşbirlikçi Öğrenme

İşbirlikçi Öğrenme: Tanım olarak: 2-6 kişiden oluşan heterojen grupların sınıf içinde ve sınıf dışında ortak bir hedefe yönelik, aktif olarak katıldıkları, araştırma, eleştirel düşünme, sorumluluk alma, arkadaşlık gibi farklı alan becerilerinin bir arada uygulanabildiği bir öğrenme modelidir.


Ömer Eski 49
2. Sayı
Dilimizin Öyküsü
Dilimizin Öyküsü

TDK Sözlüğü yurt ve vatan kelimelerini birbirine eş anlamlı kılıyor. Bir anlamda lügat diliyle konuşacak olursak ‘Yurt: Bkz, vatan’ durumu… Hakikatte öyle mi peki? 


Nadir Aşçı 58
2. Sayı
Estetiğin Yaşamımıza Nazik Dokunuşu
Estetiğin Yaşamımıza Nazik Dokunuşu

Sanat, insanlık tarihinin en derin katmanlarında bile kendine yer bulmuş ve kendini anlatma çabasının yanında bir varoluş arayışıdır. Kimi zaman Platon’un ideal formlarında bir hakikat arayışı olarak var olmuş, kimi zaman Kant’ın bakışında estetik bir yargının ötesinde


Elif Nur Güler 38
2. Sayı
Ahmet Muhip Dıranas’ın Selam Adlı Şiirinde Bergson İzleri
Ahmet Muhip Dıranas’ın Selam Adlı Şiirinde Bergson İzleri

Epistemoloji, modern çağda felsefenin özel bir alanı olarak ortaya çıkmıştır. Bu alanın bilginin kaynaklarına ilişkin meseleleri ise asırlarca filozofları meşgul etmiştir. Bilgi kaynaklarından birini teşkil eden sezgi, farklı yaklaşımlarla zaman içinde açıklanmaya çalışılmıştır.


Sezgin Yıldırım 47
11. Sayı
HUZUR’LU HAYAT
HUZUR’LU HAYAT

Evliya Çelebi çok istediği seyahate çıkacağında güne bu kadar heyecanlı uyanmış mıydı acaba? Bu denli hevesle gidilecek yer neresi olabilirdi? Adeta askerin şafak saydığı gibi gün saymıştı Aynzeliha. Ne yıllar sonra memleketine gidecek gurbetçinin ne düğününe günler kalmış iki nişanlının duygularına benzerdi bu heyecan.


Erengül ŞEKER 2266
11. Sayı
SINIF YÖNETİMİNİN TEMEL FELSEFESİ
SINIF YÖNETİMİNİN TEMEL FELSEFESİ

Sınıf, öğretmenin öğrencilerine bilgi ve beceri kazandırma süreçlerini etkileşimli olarak uyguladığı alandır. Sınıf yönetimi ise etkileşim süreçleri ile aynı sınıfta bulunan öğrencilerin kuralları benimsemesi, olumlu kazanım süreçlerinin fayda sağlayacak şekilde sürdürülmesidir.


Cengiz AZMAN 13078
11. Sayı
DİL ÖĞRETİMİ VE AİLE İLİŞKİSİ
DİL ÖĞRETİMİ VE AİLE İLİŞKİSİ

Tarihte ilk olarak edebi metinlerin okunup anlaşılabilmesi için öğrenilmeye başlanılan yabancı dil, günümüzde artık bir ayrıcalık olmaktan ziyade Bekleyen’ in (2016) de belirttiği gibi daha iyi bir iş bulmak ve dünya ile iletişim kurmak için bir gereksinim haline gelmiştir.


Dr. Öğretim Üyesi Volkan MUTLU 3215
11. Sayı
ÇOCUKLAR, GENÇLİK ve EĞİTİM ÜZERİNE
ÇOCUKLAR, GENÇLİK ve EĞİTİM ÜZERİNE

"Çocuklar, Gençlik ve Eğitim Üzerine", Walter Benjamin’in farklı zamanlarda kaleme aldığı denemelerden oluşan bir seçkidir. İçinde yer alan 19 denemeye bakıldığında ismini yeterince hak edemediği görülecektir. Bu kitabı okunur kılan Banjamin’in ele aldığı konuya bakış acısı ve zekâsını gösteren cümle yapısıdır.


Ömer ESKİ 2008
TARİH MAKETLERİM

Gül GÜRGEN SOYDAN     04.10.2019

ÇİVİ YAZISINDAN ALFABEYE DOĞRU

Ahmet PABUCCİ     18.02.2020

ATATÜRKÜ KODLAYARAK ANIYORUZ

İlyas DEMİR     06.11.2019

Patpattan Ağaç Yapımı

Özlem ABAY     17.12.2019

KÜLLİYE İNŞA EDİYORUZ

Gamze ÇERKEŞOĞLU     16.12.2019

ZIT ANLAMLI KELİMELER YARIŞMASI

Fikret ARMUTCU     6.03.2020

SON ETKİNLİKLER