Hiç. Hoş. Değil.
Rize Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan genç şairimiz Furkan Kayış'ın eseri, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2023/2024 Eğitim Öğretim yılında başlatılan Genç Yazarlar ve Şairler Projesi kapsamında oluşturulan Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitaplığı’nın ikinci kitabıdır.
Fafatara
Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerimizin yazdığı öykülerden oluşan bu kitap, Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2023/2024 Eğitim Öğretim yılında başlatılan Genç Yazarlar ve Şairler Projesi kapsamında oluşturulan Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kitaplığı’nın dokuzuncu kitabıdır.
Çocuk ve Ergenlerde Başarı Kaygısı: Anlamak ve Desteklemek
Kaygı, korku ve endişe gibi duygular insanın doğuştan getirdiği ve çevresindeki tehlikelere karşı insanı uyaran sağlıklı bir mekanizmadır. Yaşamak; mutluluğu aramak, iyi hissetmek olduğu kadar, kayıplar, hayal kırıklıkları, ayrılıklar, vazgeçmelerle karşılaşma ve bunlarla baş etmeyi de içerir
Sefa Özmen 206
Yoğurt Kovasındaki Aynısefa
Hepimiz baktık ama görmedik, öyle değil mi? Bahçemizde, saksımızda ya da yoğurt kovasında sessizce büyüyen Aynısefa’yı fark etmeden yanından geçip gittik. Güzelliğiyle gözlerimize değerken, faydalarıyla bedenimize ve ruhumuza bir şifa kaynağıdır aslında.
Melek Öz 56
Gençlik ve Samimiyet
İslam dünyasının en önemli mutasavvıf şairleri ve düşünürlerinden, öğretileri ve şiirleri yüzyıllardır insanların kalplerine dokunmuş, ruhlarını beslemiş ve yönlendirmiş olan Mevlana “Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
Hikmet Yanık 31
Birey Toplum İlişkisi Yönüyle “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi”
Türk edebiyatında daha çok şairliğiyle tanıdığımız Ziya Osman Saba, yazmış olduğu hikâyeleriyle de yazın hayatında yer edinmiş sanatkârlarımızdan biridir.
Mustafa Avcılar 81
THE BLIND SIDE (KÖR NOKTA)
Toplumun en küçük parçası olmasına rağmen toplumu etkileyen en önemli unsurdur aile ve aile yapısı. Çocuklarımıza her ne kadar iyiyi, güzeli öğretmeye çalışsak da ailede gördüğünü duyduğunu yaşamaz mı çocuklar?
Emine ÇOLAK BAYNAZOĞLU 6281
MERYEM EL-İCLİYYE
Bilim tarihi deyince akla hemen Einstein, Newton, Galileo ve Aristo gibi isimler gelir. İslam Bilim tarihinin meşhurları deyince ise Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân, Farabi, İbn-i Sina, Fahreddin Razi, Harezm-i , Battani , Nasîrüddin Tûsî, İbn-i Haldun ve Ali Kuşçu gibi değerli isimler sayılır hemen hemen.
Serdar YAZICI 11234
ERKEN ÇOCUKLUKTA HER HİKÂYE BİR STEAM
Çocuklar doğdukları andan itibaren bütün duyularını kullanarak çevreyi araştırıp, keşfeder. Daha çok ebeveynlerinden duyduklarını değil de gördüklerini uygulama eğilimindedir. Okul öncesi dönemde ise çocuklar yapı inşa oyunlarını, bir şeyleri parçalara ayırıp birleştirme gibi mühendislik becerisi sergiler, doğaları gereği yaratıcıdırlar
Emine BARIŞ 12447
ÇOCUKLAR, GENÇLİK ve EĞİTİM ÜZERİNE
"Çocuklar, Gençlik ve Eğitim Üzerine", Walter Benjamin’in farklı zamanlarda kaleme aldığı denemelerden oluşan bir seçkidir. İçinde yer alan 19 denemeye bakıldığında ismini yeterince hak edemediği görülecektir. Bu kitabı okunur kılan Banjamin’in ele aldığı konuya bakış acısı ve zekâsını gösteren cümle yapısıdır.
Ömer ESKİ 2015
KİL TABLET
Alper Kaya 25.11.2019
ONDALIK YAPBOZ
Gülsüme SANDIKÇI 21.02.2020
KENDİMİZİ SINAYALIM
Abdullah TOSUN 28.10.2019
EK FİİLİN SEKSEK HİKAYESİ
EMRAH UYGUN 7.03.2020
TARİH MAKETLERİM
Gül GÜRGEN SOYDAN 04.10.2019
BİLGİ AĞI
MEHMET KAĞAN İNCE 7.01.2020