THINK, TALK, WRITE ... PROJEMİZ

Şevket Yardımcı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cevahir KAYA ile Denizli ilinden Selin SARIÇA kuruculuğunda, öğrencilere anadilde iletişim ve dijital yetkinlikler üzerine temellenen Think, Talk, Write ... adlı eTwinning projesinde sona yaklaşıldı.

6-10 yaş grubu öğrencileri için planlanan proje, öğrencilerin ana dilde iletişim ve dijital yetkinlik gelişimlerini esas alarak Türkçe dersi öğretim programındaki  konuşma, okuma, yazma öğrenme alanlarındaki kazanımlara dönük bir dizi etkinlikten oluşmaktadır.

Bu bağlamda öğrenciler; öğrenci, okul, il, ülke tanıtımlarını sözlü ifade becerilerini geliştirecek çalışmalar icra edip tanıştıktan sonra düzenli aralıklarla okuma saatleri, proje öğretmenleri tarafından yazılan atasözü öyküleri ve okuma-anlama metinleri ile yapılan okuma etkinliklerine ek olarak kart, mektup yazma; mini defter ve günlük plan oluşturma gibi yazma etkinlikleri yapmıştır. Senaryo temelli STEM etkinliğine yer verilerek disiplinler arası bir yaklaşım benimsenmiştir. Süreçte öğrencilerin çeşitli web 2.00 araçlarını kullanımına da fırsat tanınmıştır. 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı