CODE LEARN ENJOY PROJESİ BAŞLADI

Şevket Yardımcı İlkokulu 2-E Sınıf Öğretmeni Cevahir KAYA kuruculuğunda öğrencilere temel düzey kodlama becerileri kazandırma amaçlı Code Learn Enjoy adlı eTwinning projesi başladı.

6-10 yaş grubu öğrencileri için planladığımız projemiz, öğrencilere kodlama konusunda farkındalık ve temel düzeyde kodlama becerisi kazandırma amaçlıdır. Erken yaşlarda edinilen becerilerin çocukların zihinsel gelişim süreçlerini daha etkin biçimde desteklediği bilinmektedir. Bu amaçla müfredatla ilişkilendirerek çeşitli kodlama aktiviteleri ile öğrenme ortamını daha keyifli; kalıcı öğrenmeyi daha mümkün kılacağız.

Bu amaçlarla kodlamayı ders kazanımlarına entegre ederek eğitimin içine dahil etmeyi, günlük yaşam içerisinde algoritmik düşünme becerisini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerle ders kazanımlarıyla ilişkilendirdiğimiz kodlama oyunları, piksel boyama etkinlikleri, yaratıcı drama, online araçlarla kodlama etkinlikleri ve Code.org, Scratch  gibi siteleri kullanarak bilgisayarlı kodlama aktiviteleri yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerin kodlayarak öğrendiği, öğrenirken eğlendiği eğitim durumları oluşturuyoruz. Ayrıca Avrupa Kod Haftası ve Okul Dışarıda Günü'ne katılarak öğrencilerimizde küresel farkındalık oluşturduk.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı