Fotoğraf | Başlık |
---|---|
PAMUKTA FASÜLYE YETİŞTİRME Özel eğitim öğrencileri ile birlikte pamuktan fasulye yetiştirdik. Sebze meyve yetiştirmenin zor olmadığını, her insanı yapabileceği bir şey olduğunu belirttik. Nurullah Kıran |
|
SEBZE BAHÇESİ YAPTIK Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin de katkılarıyla sebze bahçemizi oluşturduk. ORHAN ALBAŞ |
|
FINDIKLI ANAOKULUNDAN ANLAMLI PROJE MİNİK ELLER SERASI Okulumuzun bahçesinde yenilenen seramız içine kalorifer peteklerimizi de koyduk.Ziraat mühendislerinin gelip inceledikleri toprağın organik olarak hazır olduğunu belirtmeleri üzerine miniklerimiz seramıza tohumlarını ektiler.Sürdürülebilir tarım kapsamında miniklerimizin büyüteceği sebzelerin satışından elde edilecek gelirle depremzede bölgemize bağış yapmayı hedefliyoruz. Uğur CERİTOĞLU |
|
ORGANİK HABER Okulumuzda başlatmış olduğumuz organik üretim ve tüketim bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yetkilileri konu hakkında öğretmen ve öğrencilerimizi bilgilendirmeleri için okulumuza davet ettik. Veliköy Uzun Mustafa Kopuz İlkokulu Öğretmenleri |
|
MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ SINIF DIŞI ÖĞRENME ETKİNLİĞİ Mesleki İngilizce dersi kapsamında okulumuzun meslek bölümü 10.sınıf öğrencileri ile Çamlıhemşin esnafını ziyaret ederek öğrencilerimize meyve ve sebzelerin İngilizce karşılıklarını öğrettik. deniz söyke |
|
ATALARIMIZDAN MiRAS YERLİ TOHUMLARIMIZ Öğrencilerimizle beraber okul voleybol sahası çevresini değerlendirerek atıl durumdaki yerimizi ata tohumlarıyla verimli hale getirdik.Bahçemizde havuç,ıspanak,maydanoz ,lahana,bezelye,soğan ve marul tohumlarını çoğaltarak yerli tohumlarımızın çoğalmasına destek sağlıyoruz. Bahar Yüksel |
|
SÜMERDE YEŞİL DÖNÜŞÜM Sümer Öğrenci ve Öğretmenleri, Okul Serasında Bitki ve Sebze Yetiştirdi Emre Halisdemir |
|
TOHUM TOPU YAPTIK Etwinning projemiz kapsamında evlerimizde biriktirdiğimiz çekirdekleri toprak ve suyla yoğurarak okulumuz etrafındaki bahçelere attık. merve kul cengiz |
|
SAĞLIK İÇİN "BESLENME" Beslenme üzerine yapılan etkinliklerle dolu dolu bir ay geçiren öğrenciler öğrenmekten çok mutlu... Merve Okumuş |
|
6 PROJEMİZ ERZURUM BÖLGE FİNALLERİNDE Haberal Vakfı Yaşar ve Medine Haberal Ortaokulu olarak Erzurumda Okulumuzu, İlçemizi ve İlimizi 6 Proje ile temsil ediyoruz. Yavuz ERTENLİ |
|
ETWİNNİNG-STEMatematik ve Masal-Tohum Ambarı Tasarlıyorum Çay İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Emine Barış ve öğrencileri,Aralık ayı tohum ambarı tasarlama planını canlı dersler ve ailelerin desteği ile eğlenceli ve başarılı bir şekilde tamamladı. Emine BARIŞ |
|
SEBZEMİZİ YETİŞTİRİYORUZ Doğa ve Evren ünitesi kapsamında "Tohum nedir, domates ve patlıcan nasıl yetiştirilir?" Sorularına cevap verebilmek için etkinlik yaptık. Nurcan GALİPOĞLU |
|
PARALARI TANIYORUZ Birinci sınıf öğrencileri matematik dersinde paraları tanıyoruz konusunu alışveriş yaparak öğrenmeye çalıştı. Duygu ALTUN KAYA |
|
ÖĞRENCİ-VELİ YEMEK YARIŞMASI Okulumuzda, Yerli Malı Haftası Etkinliği kapsamında çok da karşılaşılmayan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 12 grup öğrenci, velileriyle birlikte okulun mutfak atölyesinde yemek yaptı. Akif KIZILKAN |
|
OKULUM RİZE MANAV GEZİSİ Sağlıklı beslenmek için mevsimine göre meyveleri ve sebzeleri tanıyoruz Özlem ABAY |
|
MAKEY MAKEY KİTİ İLE RENKLİ SU BALONLARI Destekleme Yetiştirme Kursunda 5.sınıf öğrencileri ile Makey Makey kiti ile kodlama etkinlikleri yapmaya başladık. Hazal Merve BİLİR |
|
TURŞU KURUYORUZ Kalkandere Ormanlı İlkokulu 1.sınıf öğrencileri yaparak yaşayarak öğrenme ve iş birliği ile çalışmayı destekleyen “Turşu Kuruyoruz” etkinliğini gerçekleştirdi. Merve Okumuş |
|
TURŞULAR VE KONSERVELER HAZIR Kendirli Şehit Azim Özdemir İlkokulu 4-A Sınıfı , öğretmenleri Ayşe KALYON GÜNTÜRK gözetiminde öğrencilerle beraber turşu ve konserveler yapıldı. AYŞE KALYON GÜNTÜRK |
|
ULUSLARARASI YEMEK YARIŞMASINDAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜK İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması'na 3 kategoride katılan okulumuz öğrencileri 2 altın ve 1 Gümüş madalyayla döndü. MUSTAFA METE |
|
KÜÇÜCÜK FIÇICIK İÇİ DOLU TURŞUCUK 2/G Sınıfı Öğretmenimiz Asiye KARAMAN, kış hazırlıkları, besinlerin saklanma yöntemleri hakkında öğrencilerine bilgiler vererek turşunun insan sağlığı üzerindeki faydalarını anlattı. Mustafa DURAN |
|
SERBEST ETKİNLİKLER DERSİNDE YAŞAM BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK Ahmet Mesut Yılmaz Okulu 3/D ve 3/E sınıfı öğretmenleri Semahat KURT ve Vildan HAZIR öğrencileri ile birlikte Serbest Etkinlikler dersinde yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla karışık sebze turşusu yaptılar. Mustafa DURAN |
|
HOBİ BAHÇEMİZ TAMAMLANDI Pansiyon arka bahçemizde oluşturduğumuz hobi bahçemizden ürün almaya başladık. |
|
MİNİK ÇİFTÇİLER OKULUN BAHÇESİNDE SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİYOR 4-A Sınıf Öğretmeni Hasan Ali ÇOBANTÜRK, öğrencileriyle birlikte "Serbest Etkinlik ile Oyun ve Fiziki Etkinlikler derslerinde öğrencileriyle birlikte okulun bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başladılar. |
|
ORGANİK PAZAR Okulumuz bahçesinde Fındıklı Ziraat Odasının katkılarıyla aralık ayı içerisinde seramızı kurduk. |
|
FINDIKLI ANAOKULU SERASINDAN ÇOCUKLARIN TABAĞINA Seramızda yetişen sebzeler çocuklarımızın öğünlerinde yer alıyor. |
|
YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME Sınıf öğretmenimiz Okay ERTEMOĞLU öğrencilerinin kendi ürünlerini yetiştirmeleri için sınıf içinde mini bir sera oluşturdu. |
|
OKULUMUZUN KÜÇÜK ÇİFTÇİLERİ Hüseyin Sarıoğlu İlkokulu 4-A Sınıfı olarak gönül isterdi ki daha büyük bir bahçemiz olsun ve daha fazla ürün yetiştirelim ancak okulumuzun etrafında tarım yapabileceğimiz uygun bir yer bulamadığımız için biz de bahçeyi okulumuza taşımaya karar verdik. |
|
TÜBİTAK BÖLGE FİNALİNDEYİZ 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Okulumuz “VAMPİR KELEBEK (RİCANİA SİMULANS (WALKER, 1851) (HEMİPTERA: RİCANİİDAE) İLE BİYOLOJİK MÜCADELE” Projesiyle Erzurum Bölge Sergisine Davet Edildi. |
|
Toprak ve İnsan Okul bahçesinde tarım ürünü yetiştirme |
|
FINDIKLI ANAOKULUNDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR. Fındıklı Anaokulu öğrencileri toprakla buluşuyor. |
|
KARPUZLARA GEL:) Kim demiş Rize'de karpuz olmaz diye:)) Çocuklarımızın nisan ayında elleriyle ektiği karpuz tohumları yakında kesim kıvamına gelecek kadar büyüdüler. AYŞE AKKAYA ELLİALTI |
|
TOHUMUN SERÜVENİ Tohumdan Fidana |
|
MİNİKLER KODLUYOR Ülkemizin bölgelerinde en çok yetişen tarım ürünlerinin, kodlama etkinliğiyle kalıcı ve eğlenceli hale getirildi. Metin TERZİOĞLU |