ORGANİK HABER

Okulumuzda başlatmış olduğumuz organik üretim ve tüketim bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yetkilileri konu hakkında öğretmen ve öğrencilerimizi bilgilendirmeleri için okulumuza davet ettik.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisleri yaptıkları sunumla, öğrencilerimizi organik gıda üretim ve tüketiminin önemi, özellikle organik ürünleri tanıma ve tüketimde organik sertifikalı ya da üzerinde organik ürün logosu olan ürünleri tercih etmeleri hususunda bilgilendirdiler.

Toprağın verimini arttıran ve gübre değeri olan kompost yapım aşamalarının da anlatıldığı teorik sunumun ardından, daha önceden öğrencilerin evlerinden getirdikleri çeşitli gıda ve bitki atıklarıyla okul bahçesinde uygulamalı kompost yapımı gerçekleştirildi.

Kompost yapımına dönem boyu devam edecek öğrenciler, ilerleyen zamanlarda kendi ürettikleri kompostlarla, okul bahçesinde belirlenen uygulama bahçelerinde kendi sebzelerini yetiştirebilecekler.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı