OKULUMUZDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen Covid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Çin’in Wuhan bölgesi Coronavirüs çıktığı yer olarak bilinmektedir. 400'den fazla koronavirüs bulunuyor ve bunların içinden sadece 4'ü insanlarda hastalığa yol açıyor. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Coronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrama yapan virüslerdedir. Bu virüs insanlara geçtiği zaman mutasyona uğrar ve insanlar arasında yayılabilir.

Pek çok ülkenin ortak sorunu olan bu virüs, devletimizin aldığı sıkı tedbirler sayesinde ülkemizde yayılamadı. Biz de okul olarak devletimizin aldığı bu tedbirlere yardımcı olmak, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve olası hastalıklardan korunmak adına koruyucu tedbirler aldık. Özellikle ortak kullanım alanları olan tuvaletleri, yemekhaneyi, kapı kollarını, merdiven korkuluklarını, sıraları, bilgisayarları vs. sık sık temizleyerek olası virüs yayılımına önlem aldık. Ayrıca idarecilerimiz, öğretmenlerimiz; öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmek adına derslerde ve ders dışında videolar, fotoğraflar, afişlerle virüsten nasıl korunuruz dersleri verdiler.
Eğitime verilen arayı fırsat bilen okul idaremiz okulda köklü temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarında bulundular. Corona virüsünden korunma adına özveriyle çalışan idarecilerimize, öğretmenlerimize, personelimize teşekkür ederiz.
 



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      23.03.2020     
Pek çok okul için örnek çalışma. Emeği geçenleri tebrik ediyorum...

M
Mahmut Dertli      24.03.2020     
Teşekkür ederiz müdürüm.