OKULUMUZDA İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Okulumuzda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl dönümü şerefine ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’ düzenlendi. Yoğun katılım ve coşku içerisinde geçen yarışmada hem seyirciler hem de marşımızı okuyan öğrenciler duygu yüklü dakikalar yaşadı.

İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz ‘milli mutabakat metni’dir.
Jüriliğini okulumuz öğretmenlerinden Mahmut Dertli, Emre Aslan, Salih Göv ve Gökhan Gezer’in yaptığı, tüylerimizin diken diken olduğu ve bizi Milli Mücadele zamanına götüren yarışmada ilkokul öğrencilerimizden Sudenaz Ekşi 1., Zeynep Duru Sürer 2., Fatih Aydın ise 3. oldu. 
Jüriliğini Emre Aslan, Bekir Fikri Aslan, Filiz Kocaman ve Gökhan Gezer’in yaptığı yarışmada, ortaokulumuz öğrencilerinden 1. Aycan Ekşi, 2. Nisanur Öztürk, 3. İse Seçil Ada Göksal oldu.
Katılım sağlayan, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik, jüri üyeleri öğretmenlerimize ve yarışmayı düzenleyen öğretmenimiz Gökhan Gezer’e teşekkür ederiz.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      16.03.2020     
Örnek çalışma. Emeği geçenleri tebrik ediyorum...

  • M
    Mahmut Dertli      16.03.2020
    Teşekkür ederiz müdürüm.