MAYIS AYI ÇEDES ETKİNLİKLERİ (ADALET VE DÜRÜSTLÜK)

Adalet ve dürüstlük kavramının okul öncesi çocuklara aktarılması

Ali Saruhan Anaokulu 
Mayıs ayında adalet kavramı oluşturduğumuz  iki film üzerinden  oy sandığı etkinliği ile 4 -5 yaş gruplarına aktarıldı. Çocukların oy kullanarak film tercihi yaptığı oy kutucukları sayılarak en çok oy olan film okulca izlenerek keyifli vakit geçirildi.

Trafik haftası ile trafik kurallarına uymak adalet ve eşitlik ilkesiyle hareket etmek, hem kendi hem de diğer insanların güvenliği ve refahı için önemlidir. Trafik kurallarına riayet etmek, toplumumuzda daha güvenli ve huzurlu bir yaşam sürdürmemizi sağlayacaktır. Bu doğrultuda yapılan etkinliklerle çocuklarımız eğlenerek öğrendi. 
Sınıflarımızda adalet kavramı her zaman uygulanan başkanlık sisteminin, sınıf listesi sıralaması doğrultusunda gün be gün değiştirilmiş olması çocuklarımıza sağlanan eşit ve adaletli imkanı sergilemektedir. 

Okulumuza davet edilen kukla gösterisi ile dürüstlük kavramına dikkat çekildi. Okul öncesi dönemde çocuklara dürüst olmanın önemi öğretilmekte ve dürüst davranışlar sözel o ekiştireçler kullanılarak vurgulanmaktadır .



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı