KÜÇÜCÜK FIÇICIK İÇİ DOLU TURŞUCUK

2/G Sınıfı Öğretmenimiz Asiye KARAMAN, kış hazırlıkları, besinlerin saklanma yöntemleri hakkında öğrencilerine bilgiler vererek turşunun insan sağlığı üzerindeki faydalarını anlattı.

Sonbahar ve kış sebzeleri hakkında sohbet eden sınıfımız, hangi sebzelerden turşu kuracaklarını öğrendiler. Daha sonra sebzelerin hazırlanmasıyla turşu yapımına geçildi. Turşu yapımını aşamalı olarak öğrencilerine anlatan öğretmenimiz, her öğrencisinin bireysel olarak turşularını kurmalarına müsaade edip gerekli anlarda müdahalede bulundu.  Malzemeleri  özenle kavanozlara yerleştiren öğrenciler hazırlanan turşu sularını da ekledikten sonra kavanozlarını süslediler.. Öğrenciler yaparak yaşayarak öğrenmenin keyfine vardılar.

Turşunun olması için belli bir zamana ihtiyaç olduğundan 2/G sınıfı öğrencileri turşularına "Sabır Turşusu" adını koydular.



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      16.10.2019     
Tebrikler arkadaşlar emeklerinize sağlık