Fotoğraf | Başlık |
---|---|
TÜRK MUTFAĞI TANITIM ETKİNLİĞİ Türk mutfağının lezzetli örneklerinin sergilendiği bir etkinliğe katıldık. Rize'de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde, Rize'nin en özel tatlarını tatma fırsatı bulduk. Esra Kıran |
|
KIŞ HAZIRLIKLARI Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimiz bir araya gelerek kışlık turşuları hazırladılar. Abdullah Özer |
|
KIŞ HAZIRLIKLARI anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimiz bir araya gelerek kışlık turşuları hazırladıladılar. Abdullah ÖZER |
|
TURŞULARIMIZ HAZIR Biz kışa hazırız Emin Mahmutoğlu |
|
BERAT KANDİLİ SİMİTLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN... Geleneksel kandil etkinliklerimizde bu defa kandil simitlerimizi öğrencilerimiz yaptı. Hüseyin ŞENTÜRK, Reşit BÜLBÜL |
|
BAYAT EKMEKLERDEN TAZE LEZZETLER Hamidiye Çözüm Koleji 3A sınıfı Hayat Bilgisi dersi Evdeki Kaynakları Tasarruflu Kullanma konusu kapsamında tutumlu olmayı, israf etmemeyi öğrencilerimize aşılamak amacıyla öğretmenleri Yeliz BİBER önderliğinde farklı bir etkinliğe imza attı. RECEP ALİ ŞAMLIOĞLU |
|
TÜRK MUTFAĞI HAFTAMIZ 21-27 Mayıs tarihleri arası Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmiştir. T.C Cumhurbaşkanlığı, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 23.05.2022 tarihinde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi binasında yapılan etkinlikle kutlandı. Pakize ÇETİN-Kenan BUÇAN |
|
ÇORBA ETKİNLİĞİMİZ Çorba ikram ediyoruz Pakize Çetin |
|
DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ Pazar Aktepe Ortaokulunda, matematiğin ünlü sabit sayısı olan "Pi Sayısı" anısına düzenlenen Dünya Matematik (Pi) Günü kutlama etkinlikleri, kar tatili nedeniyle 25 Mart 2022 tarihinde yapıldı. Tuğba Kılıçarslan Ayarcı |
|
BU SINIFTA LEZZET VAR! 8-A sınıfı öğrencilerimizle İngilizce dersinde 3. Ünitemiz ‘’In the Kitchen’’ ı pekiştirmek ve ayrıca dersi daha eğlenceli hale getirmek amacıyla menemen yaptık. Zeynep Demir |
|
PASTACILIK DÜNYASINA MİNİK BİR GİRİŞ Miniklerimiz kurabiye nasıl yapılır herkese gösterdiler. Çok lezzetliydi minik ellerinize sağlık. KANİ ŞENTÜRK |
|
ÇAMLIHEMŞİN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNDEN BİR BAŞARI DAHA Türkiye’nin en büyük ve devlet eliyle desteklenerek resmî tek uluslararası gastronomi yarışması ve festivali olan 17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyma MÜLAZİMOĞLU Liseler arası Ana Yemek kategorisinde 150 öğrenci arasında 86 puanla Gümüş (Silver) Madalya alarak ilimizin gururu olmuştur. Festivale 60 ülke 430 şef ve Türkiye'den 4500 aşçı katılmıştır. Osman ASLIYÜKSEK |
|
ANNE BABALARLA YEMEKTEYİZ Okul Aile iletişimini güçlendirmek,çocukların yemekhane ortamını anne babalarıyla paylaşmalarını sağlamak amacıyla belirlenen günlerde 1 öğünümüzü velilerimizle birlikte geçiriyoruz. Handan YENİGÜN |
|
NEFİS KAHVALTIMIZ Rize Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak 6. sınıflarda İngilizce dersindeki nefis kahvaltı (yummy breakfast) ünitesini sınıflarımızda kahvaltı yaparak işledik. ESRA AKTAŞ |
|
ÖĞRENCİLERİMİZİN BECERİ EĞİTİMİ SINAVLARINI YAPTIK İlimizin güzide işletmelerinde stajlarını tamamlayan öğrencilerimiz işletmelerde öğrendikleri birbirinden lezzetli yemekleri beceri sınavında sergileme fırsatı buldular. Muhammet KAN |
|
MİNİK AŞÇILAR PİZZA YAPIYOR Çayırlı İlkokulu anasınıfı öğrencileri öğretmenleri Esma Çalhan'ın rehberliğinde "İtalya'yı tanıyorum, pizza yapıyorum." etkinliği kapsamında pizza yaptılar. Esma Çalhan |
|
ÖĞRENCİLERİMİZ KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZİ UNUTMADI Öğrencilerimiz tarafından sınır karakollarında görev yapan kahraman askerlerimize moral mektubu yazılıp ve askerlerimize ilçemizin lezzetli çaylarından gönderildi. VECİHİ GÜNTEPE |
|
"FUAT SEZGİN SEMPOZYUMU" ÖNCESİNDE SAYIN VALİMİZİN KONUĞU OLDUK Rize Şehit Erhan Dural Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak başarının lezzetini bir kez daha tattık. Türkiye genelinde yürütücü okuldan sonra en fazla bildirisi kabul edilen okul olmanın haklı gururunu yaşadık. YAŞAR KESKİN |
|
KONU BESİNLER OLUNCA EN GÜZEL YİYEREK ÖĞRENİLİR Hüseyin Sarıoğlu İlkokulu 4 - B sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Muhammet KÜÇÜK ile birlikte besinler konusunu yaparak yaşayarak öğrendi. |
|
DÜNYA MUTFAĞI Okulumuz yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğrencilerimiz, bölüm şefleri Abdülkadir Bayyar ve Rize Şafak Restoran Şefi Şener Cesur’ un verdiği eğitimlerle, Japonların dünyaca ünlü lezzeti sushi (suşi) yapımını öğrendiler. |
|
RİZE MERKEZ GÜLBAHAR HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ "LEZZET BENİM OKULUMDA" ADLI YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Arasında "Lezzet Benim Okulumda" adlı Yemek Yarışması Düzenlendi. |
|
ÖĞRETMENLER ARASI YEMEK YAPMA YARIŞMAMIZ Çamlıhemşin Çok programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri arasında kaynaşmayı artırma amacıyla yemek yapma yarışması düzenlendi. Pakize ÇETİN KONCAK |
|
ÇAYELİ MERKEZ ANAOKULUNDA RAMAZAN SEVİNCİ “Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir” der Necip Fazıl Kısakürek. Binnur KILIÇ |
|
BAHAR ŞENLİKLERİ KERMESLE TATLANIR Velilerimizin okulumuza destek amacıyla yoğun gayretlerle düzenledikleri okul kermesimizi, okul oyunlarıyla bütünleştirerek hem eğlenmenin hem de yöresel lezzetleri bir arada tatmanın mutluluğunu yaşadılar. |