MERYEM EL-İCLİYYE
Bilim tarihi deyince akla hemen Einstein, Newton, Galileo ve Aristo gibi isimler gelir. İslam Bilim tarihinin meşhurları deyince ise Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân, Farabi, İbn-i Sina, Fahreddin Razi, Harezm-i , Battani , Nasîrüddin Tûsî, İbn-i Haldun ve Ali Kuşçu gibi değerli isimler sayılır hemen hemen.
Serdar YAZICI 1804
BİLİM İNSANLARININ HAYATLARINDA AİLELERİNİN İZLERİ
Aile, çocuk ve ebeveynlik üzerine birden çok eseri olan Psikanalist Wilhelm Stekel şöyle tanımlıyor aileyi: “Aile, her türlü iyilik ve kötülüğün öğretildiği bir okuldur.’’ Bu okuldan mezun nice cani, katil, hırsız, kötü karakterli ve vasıflı bireyler olduğu gibi toplumu güzelleştiren, alim, doktor, öğretmen, sanatçı ,bilim insanı, asker ve benzeri kahramanlar da mevcuttur.
Serdar YAZICI 1202
AYŞEGÜL ATAMAN İLE SÖYLEŞİ
Kıymetli Prof. Dr. Ayşegül Ataman Hocam Merhaba, Çaydan-lık dergisinden; yeşilin, mavinin, gökyüzünden düşen damlaların yüksek yaylalarda buluştuğu Rize’den Merhaba, Çaydan-lık eğitim, kültür, sanat alanında derdi, sözü, paylaşımı olanların bir araya geldiği bir dergi.
Serdar YAZICI 660
TÜRKİYE’DE EĞİTİM NASIL OLMALIDIR?
Eğitim; bireyin yaşamı boyunca ihtiyacı olan tüm beceri, kabiliyet, değer, tutum ve davranışları bilinçli bir şekilde kazandırılmasını sağlama sürecine verdiğimiz kavramın adıdır. Bu başlığı kullanmamın nedeni 1954’e kadar Anadolu’da vücut bulan daha sonrasında ise özlemi duyulan bir eğitim yapısının çıkış noktasının ilk sorusu olmasıydı.
Serdar YAZICI 695
EL-CEZERİ
El-Cezeri” büyük mucit, bilgisayar biliminin kapısı ilk aralayan büyük alim, düşünür , su saatleri, su makinaları, mum saatleri güneş saatleri, robotlar , otomatlar , şifreli kilitler, şifreli kasalar, kan miktarını ölçen tekneler ,Krank mili , termos, otomatik çocuk oyuncakları gibi altmış farklı makinenin mucidi , dünyanın ilk sibernetik bilgini ve Anadolu'nun en önemli mühendisidir.
Serdar YAZICI 8619
POPÜLER YAZILAR
-
İsmail ŞİMŞEK 77134 ÇOCUKLARLA İLGİLİ SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLER
-
Osman ATALAY 14484 KANT’IN ÖDEV AHLAKI
-
Serdar YAZICI 8619 EL-CEZERİ
-
Volkan CİVELEK 8307 TARİH EĞİTİMİNDE AİLENİN ROLÜ
-
Prof. Dr. Firdevs Güneş 7125 ÖDEVİN YARARLARI
-
Volkan CİVELEK 6204 SON CEMRE
-
Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu 5849 TARİHTE VE GÜNÜMÜZDE MASAL KAVRAMI VE TÜRK MASAL GELENEĞİ ÜZERİNE TESPİTLER
-
Lokman BAYNAZOĞLU 5817 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA EV ÖDEVLERİNİN YERİ VE DEĞİŞİMİ
-
Kemal AKBAYRAK 5353 BİLSEM NEDİR, NE DEĞİLDİR?
-
Lokman BAYNAZOĞLU 4496 EV ÖDEVİ: BİR ÖĞRETİM EFSANESİ
-
Sefa ÖZMEN 4355 TARTIŞMALI BİR ÖĞRENME ARACI: ÖDEV
-
Eminsafa Dilmaç 4199 HAYATA BAKIŞ
-
Dr. Serkan DÜZGÜN 4167 COVİD-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE UZAKTAN EĞİTİM
-
Emine BARIŞ 3323 ERKEN ÇOCUKLUKTA HER HİKÂYE BİR STEAM
-
Enes SÜKÜT 2818 BİTMEYEN TARTIŞMA : ÖDEV