"MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ" TEMALI SERGİMİZİN AÇILIŞINI YAPTIK

Okulumuz 4/D sınıfı öğrencileri tarafından Sosyal Bilgiler Dersi " Milli Kültür Ögelerimiz" konusu ve Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında hazırlanan " Milli Kültürümüz" temalı sergimizin açılışı yapıldı.

Açılış etkinliğinde yöresel yemekler, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları, yöresel halk oyunları, yöremizde geçmişte tarım ve hayvancılıkta kullanılan araç gereçler, mutfak eşyaları, yöresel kıyafetler ve el emekleri sergilendi.

Yöresel yemekler tadıldı. Yöresel halk oyunları tulum ve kemençe eşliğinde oynandı. Çocuk oyunları ve geçmiş dönem yaşantıları canlandırıldı. Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte sergiyi ilgi ve merakla gezerek milli kültür ögelerimiz hakkında yakından bilgi sahibi oldular. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimizin geçmişle bağ kurması, milli kültür ögelerini dokunarak, yaşayarak kavraması ve kültürel miras aktarımının sağlanması amaçlandı. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı