SÜMER ÖĞRENCİLERİ AYBÜKE ÖĞRETMEN İLE SORUMLULUK BİLİNCİ KAZANIYOR

Değerler Eğitimi Kulübü, Kasım Ayında Sorumluluk Değerini İşledi: Öğrenciler Toplumsal Sorumluluk Bilinci Kazanıyor.

Değerler Eğitimi Kulübü kasım ayına ait "sorumluluk" değeri için hafta sonu bir araya geldi. Okul bahçesinde belirlenen saatte toplanarak sorumluluğunu yerine getiren öğrenciler Arhavi'deki sinema filmini izlemek için yola çıktı. Şoför Onur Özyaşar ve öğretmenlerinin uyarısı olmadan öğrenciler emniyet kemerini kendi taktı. Öğrenciler Arhavi'ye vardıklarında sıraya girip biletlerini kendi kendilerine aldılar. Filmi izlerken farkında olmadan yere düşürdükleri patlamış mısırları film bitiminde fark eden çocuklar, salon görevlisinin gelmesini beklemedi. Oturdukları koltukları kendi temizleyen çocuklar ders ödevlerini yapmak üzere evlerine geri döndü.


Öğretmenler Günü'nü içinde barındıran kasım ayı değeri için gidilen film ise "Aybüke - Öğretmen Oldum Ben" oldu. Yolculuk sırasında öğrencilerle sohbet eden öğretmenler öğrencilere filmin konusu olan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı tanıyıp tanımadıklarını sordu. Sümer Ortaokulu öğrencileri, geçtiğimiz hafta müzik sınıfına adı verilene kadar şehit öğretmenin adını hiç duymadıklarını söyledi. 

Öğrencilerin, isimlerini geçen haftaya kadar bilmemeleri ancak bu isimlerin şimdi sınıflarına verilmiş olması öğrencilere toplumsal sorumluluk duygusu kazandırma ve bu tür olaylara duyarlılık geliştirme açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu şekilde öğrenciler sadece bilgi sahibi olmakla kalmayıp aynı zamanda empati ve saygı gibi değerleri de müzik ve spor sınıflarında deneyimleyerek öğrenme fırsatına sahip olacaklardır.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı