The Journey Of Dough (Hamurun yolculuğu) eTwinning Projesi
The Journey Of Dough (Hamurun yolculuğu) eTwinning Projesi
Biz insanların temel besin kaynakları arasında yer alan tahıllar, ateşin bulunmasından bu yana öğütme, un, hamur gibi çeşitli aşamalardan geçerek sofralarımızda yerini almıştır. Ayrıca coğrafyamızın dünyanın önde gelen tahıl ambarlarından biri olduğu düşünüldüğünde hamurdan yapılan ürünler bölgeden bölgeye büyük farklılıklar göstermektedir. Projemiz ile öncelikle geçmişten günümüze tahıl çeşitlerinin ve ekmek yapım süreçlerinin öğrenilmesi, yörelerimizde farklı ekmek çeşitlerinin (mısır ekmeği, buğday ekmeği vb.) araştırılması, yapılan ürünlerin araştırılması planlanmaktadır. (kullanım alanına göre börek, erişte, baklava vb.), hamurla yapılan ürün örneklerinin hem bölgemizde hem de diğer bölgelerde akran öğrenmesi yoluyla uygulanabilmesi için ortaklarla paylaşılmıştır. mesleki ve teknik anadolu lisesinde yeme içme hizmetleri bölümünde aşçılık bölümü öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yürütülen bir projedir
- Proje Ortağı Ülkeler: Türkiye Romanya Yaş Aralığı: 15 - 18
- Proje Adresi: https://twinspace.etwinning.net/199799/home Blog/Site Adresi: https://thejourneyofdough.blogspot.com/
- Konular: Meslekî bölümler
Proje Ortakları:
- HEDEFLER
- ÇALIŞMA SÜRECİ
- BEKLENEN SONUÇLAR