The Journey Of Dough (Hamurun yolculuğu) eTwinning Projesi

The Journey Of Dough (Hamurun yolculuğu) eTwinning Projesi

Biz insanların temel besin kaynakları arasında yer alan tahıllar, ateşin bulunmasından bu yana öğütme, un, hamur gibi çeşitli aşamalardan geçerek sofralarımızda yerini almıştır. Ayrıca coğrafyamızın dünyanın önde gelen tahıl ambarlarından biri olduğu düşünüldüğünde hamurdan yapılan ürünler bölgeden bölgeye büyük farklılıklar göstermektedir. Projemiz ile öncelikle geçmişten günümüze tahıl çeşitlerinin ve ekmek yapım süreçlerinin öğrenilmesi, yörelerimizde farklı ekmek çeşitlerinin (mısır ekmeği, buğday ekmeği vb.) araştırılması, yapılan ürünlerin araştırılması planlanmaktadır. (kullanım alanına göre börek, erişte, baklava vb.), hamurla yapılan ürün örneklerinin hem bölgemizde hem de diğer bölgelerde akran öğrenmesi yoluyla uygulanabilmesi için ortaklarla paylaşılmıştır. mesleki ve teknik anadolu lisesinde yeme içme hizmetleri bölümünde aşçılık bölümü öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yürütülen bir projedir


Proje Ortakları:
Serhat KARTAL (Türkiye - Çayeli MTAL)
Ali Tosun (Türkiye - Akyazı Nilüfer Hatun MTAL)
Öznur Yapıcı (Türkiye - Kartal Şehit Salih Alışkan MTAL)
Gamze Polat (Türkiye - İzmit Nuh Çimento MTAL)
Feyza Karagöz (Türkiye - )
Merve Çağlar (Türkiye - Akyazı Nilüfer Hatun MTAL)
Halil Ercan Kocataş (Türkiye - Talas Halide Nusret Zorlutuna MTAL)
Volkan Şahbaz (Türkiye - Anamur Valide Sultan MTAL)
Rabia Yedigöz (Türkiye - Toroslar Hafsa Sultan MTAL)
Minedora Giuchici (Romanya - Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu)
Patricia Victoria ORBULESCU Fİ#354; (Romanya - Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu)

  • HEDEFLER
  • ÇALIŞMA SÜRECİ
  • BEKLENEN SONUÇLAR

YORUMLAR

Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.

  • Henüz yorum yazılmadı