Digikids of Digilife

Digikids of Digilife

Projemizde çocuklara dijital içeriklerle zengin eğitim öğretim ortamları sağlayarak çeşitli web2 araçları kullanarak ve çocuklarında kullanmasını sağlayarak teknoloji tabanlı öğretimi desteklemeyi amaçlamaktayız.

In our project, we aim to support technology-based education by providing children with educational environments rich in digital content, using various web2 tools and enabling them to use it in their children.

  • Proje Ortağı Ülkeler: Türkiye Azerbaycan                 Yaş Aralığı: 6 - 11
  • Proje Adresi: https://twinspace.etwinning.net/220248/home          Blog/Site Adresi:
  • Konular: Bilişim BİT İlköğretim okulu konuları Tasarım ve Teknoloji Teknoloji Yabancı Diller

Proje Ortakları:
Arzu DOĞAN (Kurucu) (Aksaray - Cumhuriyet İlkokulu)
Name Kaya (Kurucu) (Rize - Hüseyin Yardımcı İlkokulu)
Aydın KABADAYI (Ordu - Yoğunoluk Şehit Cezmi Sekmen İlkokulu)
Fatma Sezen KABADAYI (Ordu - İlküvez İlkokulu)
Gülizar Ünaldı (Kırıkkale - )
Hasan Doğan (Aksaray - Hamidiye İlkokulu)
Ilahe Mammadova (Azerbaycan - Absheron, 5 nömr#601;li tam orta m#601;kt#601;b)
Lale Kaya (Aksaray - Cumhuriyet İlkokulu)
Nuray Ünal (Gaziantep - Mehmet Çolakoğlu İlkokulu)
Ummahan Çakmak (Kütahtya - UMMAHAN ÇAKMAK)
ŞEBNEM ÇAĞIL (Aksaray - Kamber Gülüzar Demir İlkokulu)

  • HEDEFLER
  • Projemizde hızla değişen teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için, öğrencilerin de klasik ders işleyiş algısını değiştirmek ve farklı web 2 araçlar ve dijital içerikler sunarak zengin eğitim öğretim ortamına katılmasını sağlamak amaçlanmıştır.
    In order to keep up with the rapidly changing technological developments in our project, it is aimed to change the perception of classical course functioning of students and to enable them to participate in a rich educational environment by providing different web 2 tools and digital content.

  • ÇALIŞMA SÜRECİ
  • Ocak ayında başyarak Mayıs ayı sonunda bitecek şekilde etkinlikler düzenlenecektir. 5 aylık bir projedir.
    1.ay Ocak : ortakların belirlenmesi, veli izin belgeleri okul öğrenci tanıtımları dışında ilk etkinlik her okul kendi istediği bir web 2 ile ders işeyecek ve ortak bir web 2 aracı ile bütün ortak okulların takvim hazırlaması şeklinde sonlanacak.
    2.ay Şubat : Anketler öğrenci öğretmen webinarları dışında yine bir web2 ile ders işleme dijitalleşme ile ilgili ortak okulların pin up yada notely gibi bir pano da hazırladığı afiş ve logoları birleştirmesi.
    3.ay Mart : istediği bir web2 ders işleme ve ortak ürün olarak chatter pix ile bütün ortak okulların istiklal marşı nı söylemesi.
    4. ay Nisan : istediği bir web 2 ile ders işleme ve tospaa web 2 aracı ile 23 nisan için bir şarkı besteleme.
    5.ay Mayıs: istediği bir web 2 ile ders işleme ve ortak b ir web2 ile ortak ürün eTwinning günü hazırlama. final ürünü ve K.E yazımı ile sonlandırma.

  • BEKLENEN SONUÇLAR
  • Teknolojiyi tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflerken, öğrencilere 21. yüzyılın temel becerilerini kazandırabilmek projemizin temel hedefidir.


    It aims to raise a generation that produces, not consumes technology, while providing students gaining the basic skills of the 21.century is the main goal of our project.

YORUMLAR

Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.

  • Henüz yorum yazılmadı