Teknolojinin Yeni Lideri Z Kuşağı Gençleri

Teknolojinin Yeni Lideri Z Kuşağı Gençleri

21. yüzyılın çocukları Z Kuşağı, Covid-19'un neden olduğu pandemi döneminde dijital bilgi ve becerilerini artırıyor. Proje boyunca gençlerimiz araştırma yapacak, şarkılar yazıp söyleyecek, siber zorbalıkla nasıl başa çıkacaklarını öğrenecek, posterler ve anketler hazırlayacaklar. Teknolojiyi kullanma konusunda özgüvenlerini artıracaklar. Dijital ortamda yaptığımız çalışmaları sosyal ortamda yayınlayıp yaygınlaştıracağız. Eba bu konuda en çok kullanılan portallardan biri olacaktır.


Proje Ortakları:
derya Atay (Rize - Ardeşen mesleki teknik anadolu lisesi)
Adina Oancea (Romanya - Liceul cu Program Sportiv, Braila, Br#259;ila, )
Houda Boussaid (Tunus - Lycée Secondaire Ksibet el Mediouni, Ksiebt El Mediouni, )
Emel Yılmaz Çelik (İstanbul - Gürlek-Nakipoğlu Anadolu Lisesi, Bakırköy, )
Bengü Kaiper (Türkiye - )
Barış DAĞ (Türkiye - Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kozluk, )
Bağcan Yeğenoğlu (Türkiye - Atça Şehit Mutlu Uçar Anadolu Lisesi, Sultanhisar, )
Ezgi Akbudak (Türkiye - Gürlek-Nakipoğlu Anadolu Lisesi, Bakırköy,)
Eşref Enes Kuyumcu (Türkiye - Muş Bilim ve Sanat Merkezi, Merkez, )
Fatma Betül Özyorulmaz (Türkiye - Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehitkamil, )
Kadri Avcı (Türkiye - Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez, )
Yasemin Yaman (Türkiye - Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, Muratpaşa, )

  • HEDEFLER
  • Amacımız, öğrencilerimizin bu süreci en verimli şekilde geçerek teknoloji bilincini oluşturmak ve Web2 araçlarını kullanarak yeterliliklerini artırmaktır. Tamamen öğrenci merkezli projemizde web 2 araçlarını etkin bir şekilde kullanarak gençlere sosyalleşmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Teknolojinin faydalı kullanımı ana hedefimizdir. Süreçte karşılaşılan sorunları teknolojik araçları kullanarak çözmeyi öğrenmek. İçinde bulunduğumuz dönemin dezavantajını avantaja çevirmek. Projede yer alarak, ortak çalışma farkındalıkları güçlendirilecek, grup içinde çalışmayı ve emeği bölmeyi öğrenecekler.

     

  • ÇALIŞMA SÜRECİ
  • Projemiz Kasım / 2020 başlayacak ve Nisan / 2021 de bitecek. Öğrenci takımları kurulacak ve twinspace ile sürekli olarak iletişim halinde olacağız. Ortaklarımızla çalışma planı hazırlayacağız.

  • BEKLENEN SONUÇLAR
  • Bu projenin sonunda öğrencilerimiz Web 2 araçlarının ne olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini öğrenecekler. Web 2 araçları ve işbirlikçi çalışma yöntemi ile karşılaştıkları sorunlara çözüm bulacaklar. Teknolojiyi amacına uygun kullanma bilincini kazanacaklar.
    Sanal ortamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretme becerisi kazanacaklar. Ortak ürünlerimiz EBA'da paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz tüm çalışmalarımızı içeren bir e-kitap hazırlayacaklar, bu kitap gelecekteki etwinning projeleri için teşvik edici bir kaynak olacak.

YORUMLAR

Ben robot değilim seçeneğini işaretleyin.

  • Henüz yorum yazılmadı