ÖZÇEKİM'DE ENERJİ TASARRUFU

Her hafta başı okulumuzun vazgeçilmezi olan Özçekim etkinliğimizin bu hafta konusu var olan kaynaklarımızın bilinçli kullanılmasını vurgulamaktı.

‘Enerji kaynakları hayatımızda önemli bir yer tutar. Evimizde, okulumuzda ve yaşam alanlarında günlük ihtiyaçlarımızı karşılamamız için bize yardımcı olurlar. Enerji kaynaklarından temizlikte suyun, ısınmada doğalgazın ve yine birçok alanda elektriğin payı çok büyüktür. Bu kaynaklar sonsuz değildir. Gittikçe azalmakta hatta tükenebilmektedir. Bu kaynakların israf edilerek kullanılması ailemize, okullarımıza ve ülkemize ciddi zararlar vermektedir. Hayatımızda basit bazı önlemler alarak bu zararı en aza indirgeyebiliriz. Örneğin; boşa akan suları kapatarak, gereksiz yanan ışıkları söndürerek tasarrufa katkı sağlayabiliriz.’

Okulumuzdaki ‘ÖZÇEKİM PROGRAMI’nın bu hafta konusu enerji ve doğal kaynakların tasarrufu oldu. Öğrencilerimiz bu konuda hazırladıkları pano, yazı ve materyallerle tüm okula nerelerde nasıl daha tasarruf yapılabilir, kaynaklarımız daha iyi nasıl kullanılabilir sorularını cevaplandırdılar.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      19.02.2020     
Pek çok okul için örnek çalışma. Tebrik ediyorum...