DEĞERLER MANAVI

Öğrencilerimize dürüstlük ve yardımseverlik değerini kazandırmak amacıyla öğrencilerimizle birlikte değerler manavı oluşturduk.

Öncelikle temin ettiğimiz market standını temizledik ve kullanıma hazır hale getirdik. Sonrasında ilgili yerlerine, bilgisayardan çıkardığımız dürüstlük ve yardımseverlik yazılarını yapıştırdık. İlgi çekmesi için renkli çıktı kullandık. Standın her iki yanına farkındalık oluşması için, sosyal bilgiler öğretim programında yer alan 18 değerin yazılık olduğu yazıları de yapıştırdık. Değerler manavımızda dürüstlük kısmına Satın aldığımız farklı meyveler (Muz, elma, portakal, armut gibi) yerleştirilecek. Yardımseverlik kısmı ise boş bırakılacak Ve en alt kısımda ise Dürüstlük kasası yer alacak. Üst kısmında yer alan farklı meyvelerden satın almak isteyen öğrencilerimiz istedikleri meyveyi bu kısımdan satın alacaklar ve parasını dürüstlük kasasına bırakacaklar. Para üstü varsa yine bu kasadan para üstlerini kendileri alacaklar. Ya da öğrencilerimiz başka bir arkadaşının da bu meyvelerden tüketmesini istiyorsa yine dürüstlük kısmından meyveyi alacak, parasını dürüstlük kasasına bırakacak; fakat bu sefer satın aldığı meyveyi kendisi tüketmek yerine başka bir arkadaşının tüketmesi için yardımseverlik kısmına bırakacak. Böylelikle hiç bilmediği başka bir arkadaşına yardım etmiş olacak. Yine bu manavda öğrencilerimiz okuldaki diğer arkadaşlarına yardım etmek istiyorlarsa meyveleri satın almadan da yardım edebilecek. Evlerinden getirebilecekleri ya da kendi bahçelerinde yetiştirdikleri çeşitli meyveleri getirip yardımseverlik kısmına bırakabilecekler. Öğrenciler bu manavda herhangi birinin kontrolü olmadan hem kendi alışverişlerini yapacaklar hem de başkalarına yardım etme fırsatına sahip olacaklar. Okulumuz bir köy okulu olduğu için öğrencilerimizin bahçelerinde çeşit çeşit meyveler mevcut ve bu meyveleri bahçelerinden toplayıp okuldaki diğer arkadaşlarıyla paylaşabilecekler. Okulumuzda farklı şehirlerden gelen kurs öğrencileri mevcuttur. Bu öğrenciler dalından koparılmış taze meyveye ulaşma fırsatına sahip değiller. Birçoğunun bu meyveleri satın alabilecek maddi imkânı da bulunmamakta ama diğer taraftan evlerinden gelip giden öğrencilerimizin bahçelerinde tüketemeyeceklerinden çok daha fazla meyve mevcut. Etkinliğimiz tam olarak bu duruma bir çözüm bulmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu etkinlikte yardımda bulunan kişi, kime yardımda bulunduğunu bilmiyor. Yardımdan yararlanan kişi ise kimin yardım ettiğini bilmiyor. Böylelikle hiçbir öğrenci bir diğerine karşı kendini mahcup hissetmemiş oluyor. Özetle alan el veren eli görmüyor. Aynı zamanda Öğrencilerin sağlıklı yiyeceklere ulaşması için de bir fırsat oluşuyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ?



Etiketler:   

YORUMLAR


B
Büşra Çiçek Süngü      10.06.2023 18:20:08     
Ramazan öğretmenimize bu güzel fikrin ortaya atılması ve hayata geçirilmesiyle ilgili emeğine teşekkür ederim. Yaygınlaşması dileğiyle.

Z
Zeki PEHLİVAN      10.06.2023 18:36:05     
Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Emeğinize sağlık.

H
Halit Çiçek      10.06.2023 18:42:48     
Gerçekten düşünülmüş ve emek verilmiş etkinlik. Öğrencileri ve onlara rehberlik eden sayın öğretmenimizi tebrik ederim