GEZİYORUM, MESLEKLERİ TANIYORUM

Okulum Rize

      Dış öğrenme ortamları kapsamında Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu 4-D, 4-E ve 4-D  sınıfları meslekleri tanımak adına  itfaiye Müdürlüğü'ne gezi düzenlediler. Gezi esnasında öğrencilere  Meryem ŞİŞMANLAR, Murat UĞURLU ,  Aykut AKSAYAN ve okul müdürümüz Mustafa DURAN rehberlik etti.

     Çocuklar acil durumda müracaat edilecek kurumlardan biri olan itfaiyeyi  yerinde görme imkanı yakaladılar. Daha önce hiç bu kadar yakından görmedikleri itfaiye araçlarını yakından gördüler, araçların böyle donanımlı olduğunu görünce çok şaşırdılar.  İftayiyede görevli personeller çocuklara itfaiyenin görevlerini, nasıl çalıştıklarını, yangın ihbarı alır almaz nasıl giyindiklerini, giyindikleri kıyafetlerin özelliklerini anlatıp ekipman ve itfaiye araçlarını tanıttılar.Çoçuklara hortum ile yangına müdahalenin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösterdiler.

     İtfaiyenin asıl görevinin kurtarmak olduğunu öğrenen çocuklar gezip görerek bir meslek hakkında daha bilgi edinmiş oldular. Öğrencilerimize bilgiler veren ve bizleri anlayış ve güzellikle karşılayan Kaçkar İtfaiye Birliği çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
 



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      13.11.2019     
Tebrik ediyorum arkadaşlar

Y
Yaşar Koçak      15.11.2019     
Size her yer okul dışı öğrenme ortamı. Tebrikler....