SU KUMBARAM

Köy okulunda olmamız hasebiyle su kaynağının yağmur vs. durumlarından olumsuz etkilendiğini dikkate alarak öğrencilerimizi kaynak suyla buluşturmayı düşündük. Bu sürece de öğrencilerimizi dahil ederek hem tasarruf bilinci oluşturmak hem de sahiplenme duygusuna katkı sunmak istedik.

Su hayatın kaynağı...  Bu kaynağın temiz olması da son derece önemli... Bölgemiz yoğun sel ve taşkın tehlikesi ile karşı karşıya...Sahiplenme duygusuna ihtiyaç var...

Bu dört spot ibare bizleri bu projeyi uygulamaya sevk etti. Musluklardan akan suyun köy okulu olmamız hasebiyle çocuklarımız için tehdit oluşturabileceğini düşünerek hayırseverlerimizin katkılarıyla su sebili temin ettik. Çocuklarımızın istifadesine sunduk. Evden suluklarıyla su getiren çocuklarımız için yedek depo olmasını düşündük. Sonra bu sürece çocuklarımızın dahil olmasını istedik. Çünkü hizmetin devamlılığı her şeyden önemli. Bu sürekliliği yakalamak için çocukların arttırdıkları paraların, sahibi çıkmayan paraların toplanacağı bir su kumbarası düşündük.  



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      17.10.2019     
Pek çok okul için örnek çalışma. Tebrik ediyorum...

  • S
    Sefer YAZICI      17.10.2019
    Emek ve teşekkür Aktepe ailesine aittir sayın müdürüm.
N
Nimet Büyük      17.10.2019     
Teşekkür emeklerinize sağlık

  • S
    Sefer YAZICI      17.10.2019
    Teşekkürler sayın müdürüm
S
Saygün YANILMAZ      21.10.2019     
Tebrikler...

Y
Yasemin Aksakal      22.10.2019     
Emeğinize sağlık hocam.