15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz ruhunu yaşadık, yaşattık.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi kapsamında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümünü Hüseyin Yardımcı ilk ve Orta okulu bütün öğrenci ve öğretmenleri ile 3C sınıfı öğrencileri Ankara-Gölbaşı’nda şehit olan Özel Harekat Polis’lerini ve bütün şehitlerimizi yad ederek, gazilerimize minnet ve şükranlarını sunarak andı.

Demokrasiye olan inancımızın ve bağlılığımızın önemi öğrencilerimize anlatıldı. Öğrencilerimize milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimiz ailesini, vatanını, milletini, seven ve daima yüceltmeye çalışan ve insan haklarına saygılı birey olarak yetişmenin faziletleri anlatıldı.

 

 Bu kapsamda 15 Temmuz gecesi Ankara-Gölbaşı’nda şehit olan 47 Özel Harekat Polisimizin resimleri, nbsp;kartonlara yapıştırılıpnbsp; tüllü şövalelere konularak okulun bahçesinde öğrencilerimize tanıtıldı. Şehit olan 47 Özel Harekat Polisini temsilen öğrenciler özel kıyafetlerini giyerek, “Gündoğdu Marşı” ile sahneye girdi. Her öğrenci şehit olan özel harekatçıya dönüştü. Şehit olan özel harekatçıların isimleri tek tek söylenerek kahramanlık mısraları okundu. Ardından öğrenciler tarafından “Özel Harekat Marşı” hep beraber söylendi. Ömer Halis Demir’i canlandıran Ebubekir Yaşayan tarafından “30 Kuş” şiiri okundu. Akabinde öğrenciler tarafından sloganlar atıldı -”VATAN SANA CANIM FEDA”, “ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”.-Daha sonra ise öğrencilerimizden Mahmut Aras Birinci tarafından Özel Harekat Yemini bütün öğrencilere yaptırıldı. Ardından tüm öğrencilerle beraber İstiklal Marşı’nın on kıtası ezbere okundu. En sonunda öğretmen ve öğrencilerimize Türk bayrakları dağıtılarak, elde bayraklarla Onuncu Yıl Marşı ile anma programı sona erdi.

 

Programı Hazırlayanlar:

 

3C Sınıf Öğretmeni Emine KALENDER

4A Sınıf Öğretmeni Enes SÜKÜT

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      9.12.2019     
Harika bir uygulama Akıl edenleri tebrik ediyorum.