Fariz ALTUNTAŞ
- Tarih: 15.04.2019Okunma: 874
Okuldan Benzer Haberler
-
Kübra Kansızgündüz 271 CUMHURİYET 100. YIL KUTLAMALARI
-
Gamze ÖZÇELİK 1041 HAYALLERİN MOZAİĞİ
-
Alev Kapan 1595 EVDEYİM OKUYORUM
-
Alev Kapan 934 RİZE ANADOLU LİSESİ UZAKTAN SORU ÇÖZÜYOR
-
Fatma Işık 1276 RİZE ANADOLU LİSESİ MUTLULUK GEZEGENİ
-
Alev Kapan 1368 RİZE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÇOCUK KİTAPLARI ÇEVİRİSİ
-
Refik KÜÇÜK 1007 KENDİSİ KÜÇÜK YÜREĞİ BÜYÜK MİSAFİRLERİMİZ
-
Elif YÜKSEL 1461 RİZE ANADOLU LİSESİ
-
619 OKUL BAHÇESİNDE DEĞERLERİMLE DEĞERLİYİM ETKİNLİĞİ
-
748 SÖYLEŞİ
ÖĞRENCİLERİMİZLE “KENDİ GÜCÜNÜ KEŞFET” SÖYLEŞİSİ
Süleyman Özgür CENKCİ, yaşanmış ilginç hikayelerle empati kurdurarak öğrencileri geleceklerini düşünmeye sevk etmek ve böylelikle geleceklerini sorgulayarak kendileri için doğru olan yolu keşfetmelerini sağlamak amacıyla hazırladığı “Kendi Gücünü Keşfet” bilişsel söyleşilerinin ilkini gerçekleştirdi.
Söyleşinin başında farklı tekniklerle öğrencilerin kendi iç mekanizmalarını anlamalarını sağlayan ve farkındalıklarını arttıran CENKCİ, olaylara farklı açılardan yaklaşmaları ve kendi içlerindeki güce olan inançlarını sorgulayıp kullanabilmeleri için gençlere yol gösterdi.
Aynı zamanda okulumuz Fizik öğretmeni olan S. Özgür CENKCİ, “Bu hayat sizin. Her biriniz kendi hayatınızın Fatih’i, Atatürk’ü, o büyük sporcuları olabilirsiniz ya da rüzgârda savrulmaya devam edersiniz. Bu seçim tamamen sizin.” sözlerinin ardından gençlere teşekkür ederek alkışlar arasında konuşmasını sonlandırdı.
Keyifli dakikalar geçirdiklerini söyleyen öğrencilerin söyleşinin tekrarını talep etmeleri üzerine Rize Anadolu Lisesi Müdürü Fariz ALTUNTAŞ, millî manevi değerlerin ön planda olduğu, insani hasletler kazandırmanın öncelendiği; vatan, millet, insan sevgisi aşılamanın amaçlandığı bir okul olma yolunda çalıştıklarını belirtti.
Okulların sadece öğretime yer verilen kurumlar olmadığını söyleyerek gençlerin kendilerini yetiştirmelerinin öneminden bahseden Fariz ALTUNTAŞ, gerekli planlamaların yapıldığını, bu tarz kişisel gelişim ve gençleri hayata hazırlayan etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek S. Özgür CENKCİ´ye teşekkür etti.
Etiketler: