ÖĞRENCİLERİMİZLE “KENDİ GÜCÜNÜ KEŞFET” SÖYLEŞİSİ

Süleyman Özgür CENKCİ, yaşanmış ilginç hikayelerle empati kurdurarak öğrencileri geleceklerini düşünmeye sevk etmek ve böylelikle geleceklerini sorgulayarak kendileri için doğru olan yolu keşfetmelerini sağlamak amacıyla hazırladığı “Kendi Gücünü Keşfet” bilişsel söyleşilerinin ilkini gerçekleştirdi.

Söyleşinin başında farklı tekniklerle öğrencilerin kendi iç mekanizmalarını anlamalarını sağlayan ve farkındalıklarını arttıran CENKCİ, olaylara farklı açılardan yaklaşmaları ve kendi içlerindeki güce olan inançlarını sorgulayıp kullanabilmeleri için gençlere yol gösterdi.

Aynı zamanda okulumuz Fizik öğretmeni olan S. Özgür CENKCİ, “Bu hayat sizin. Her biriniz kendi hayatınızın Fatih’i, Atatürk’ü, o büyük sporcuları olabilirsiniz ya da rüzgârda savrulmaya devam edersiniz. Bu seçim tamamen sizin.” sözlerinin ardından gençlere teşekkür ederek alkışlar arasında konuşmasını sonlandırdı.

Keyifli dakikalar geçirdiklerini söyleyen öğrencilerin söyleşinin tekrarını talep etmeleri üzerine Rize Anadolu Lisesi Müdürü Fariz ALTUNTAŞ, millî manevi değerlerin ön planda olduğu, insani hasletler kazandırmanın öncelendiği; vatan, millet, insan sevgisi aşılamanın amaçlandığı bir okul olma yolunda çalıştıklarını belirtti.

Okulların sadece öğretime yer verilen kurumlar olmadığını söyleyerek gençlerin kendilerini yetiştirmelerinin öneminden bahseden Fariz ALTUNTAŞ, gerekli planlamaların yapıldığını, bu tarz kişisel gelişim ve gençleri hayata hazırlayan etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek S. Özgür CENKCİ´ye teşekkür etti.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı