2023-2024 8. SINIF MEZUNİYET TÖRENİMİZ

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 8. Sınıflar Mezuniyet Töreni idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

"İmam hatipli olmak aranan adam olmaktır. Bu işi en iyi kim yapar dendiğinde hemen parmakla gösterilmek; bir vazife verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir.

Kendine sığınana, kapısını çalana kapısını ve gönlünü ardına kadar açmak; varını yoğunu Hak yolunda harcamaktır imam hatipli olmak.

Çaresizlerin çaresi, dertlilerin dert ortağı, ümitsizlerin sığınağı olmaktır.

İmam hatipli olmak, mazlumun hakkını alıncaya; yeryüzündeki tüm zalimler yok oluncaya kadar zalimin karşısında, mazlumunsa dimdik yanında durmaktır.

“Kim var!” diye seslenilince, sağına soluna bakınmadan “Ben varım!” demektir.

Kendine sığınana, kapısını çalana kapısını ve gönlünü ardına kadar açmak; varını yoğunu Hak yolunda harcamaktır imam hatipli olmak.Zor iştir İmam Hatipli olmak. Ve aslında çok şeydir. İmam hatipli olmak Rasulullah’ı tek önder bilip Kur’an ve Sünnet çizgisinden sapmamaktır. Günde 5 kere huşu ile Yüce Yaratıcı’nın huzuruna durmaktır imam hatipli olmak. Dava adamı olmaktır imam hatipli olmak. Hakk ile batıl mücadelesinde Hakk’ın yılmaz savunucusu olmaktır. İmam hatipli olmak dert sahibi olmaktır. Yeryüzündeki tüm kötülükleri kendine dert edinip adalet yeryüzüne hâkim oluncaya dek mücadele etmektir."

Yine körpecik dimağları olan, İmam-Hatip ruhuyla yaşamaya çalışan ve Efendimizi kendisine örnek alan mezunlar verdik. Hem hüznü hem sevinci bir arada yaşayan, yeni bir hayata başlangıç yapacak olan öğrencilerimize RAİHL ekibi olarak bundan sonraki hayatlarında başarılar ve mutluluklar diliyoruz. Mezuniyet programında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.(Songül AKTAŞ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Rize AİHL Mezunu)



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı