ZULMÜN KARŞISINDA, FİLİSTİNİN YANINDAYIZ

Zulmün Karşısında, Filistinin Yanındayız

Okul Sitesi Haber Linki
Bir nefesle başlayan ömrümüz, başkalarına da nefes olabildiğimiz ölçüde anlam kazanır. Sen sana ne sanırsan; başkasına da onu san, diyen bir Anadolu Eren’inin torunlarıyız bizler.

Dünyada bu kadar kötülük varken biz inadına iyiden yana olmalıyız. Rengine, diline, dinine bakmaksızın yetmiş iki millete bir gözle bakmaya çalışmalıyız.

İşte bu sebeplerle kendimize, dinleyicilerimize ve Filistin halkına elimizden geldiğince ümitvâr bir nefes olmak istedik. 

Programızda:

Kur’an-ı Kerim tilaveti,

Kudüs için yazılan en güzel şiirlerden biri olan Mehmet Akif İnan’ın “Mescid-i Aksayı Gördüm Düşümde “şiiri,

Filistin ‘de yapılan zulümler ve Hanzala’nın çizeri karikatürist Naci El Ali’nin İsrail tarafından şehit edilmesinin anlatımı,

Abdülhamit’in Kudüs sevdasını, toprak bilincini anlatan “Bir Avuç Toprak “isimli tiyatro, 

Cahit Koytak’ın “Gazze Risalesi “isimli mektup şiiri,

Filistin Direniş Şairi Mahmud Derviş’in “Kimlik Kartı ”şiiri,

Batı’nın Dünyadaki zulm karşısındaki ikiyüzlülüğünü anlatan “Güneşin Düşmanı, Karanlığın Cambazı “isimli müzikli gösteri, ve Dünyadan ve okulumuzdan Filistin’e destek manzaralarına yer verildi. 

Program sonunda okul müdürümüz Mustafa KALENDER yaptığı konuşmada bu anlamlı program için öğrencilere ve sorumlu öğretmen Özlem TÜFEKÇİ’ye teşekkür etti. Özlem hocamıza çiçek takdiminde bulundu.

(Evvelinden âhirine gayretleriyle yanımda duran görevli bütün öğrencilerime ve kalben ya da fiziken desteğini hissettiğim öğretmen arkadaşlarıma ve Müdürümüz Mustafa Kalender Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Özlem TÜFEKÇİ)



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı