Kamil GÖRMÜŞ
- Tarih: 9.01.2020Okunma: 1399
Okuldan Benzer Haberler
-
MUAZZEZ TİKBAŞ 42 E-TWINNING PROJEMİZ: “WELLBEING BETWEEN DREAM REALITY”
-
MUAZZEZ TİKBAŞ 106 E-TWINNING: NO WASTE FOR TOMORROW
-
PAZAR FEN LİSESİ 104 E-TWINNING: GERİ DÖNÜŞÜMDE SANAT YOLCULUĞU
-
MUAZZEZ TİKBAŞ 178 ART JOURNEY IN RECYCLING (GERİ DÖNÜŞÜMDE SANAT YOLCULUĞU)
-
Muazzez TİKBAŞ 202 PRACTICE MAKES PERFECT
-
Kamil GÖRMÜŞ 557 PFL PERSONELİNİN GÖNÜLLÜ ÇALIŞMASI
-
Kamil GÖRMÜŞ 650 PFL 29 EKİM ETKİNLİKLERİ
-
Kamil GÖRMÜŞ 585 PFL UZAKTAN EĞİTİM VELİ GÖRÜŞ ANKETİ SONUÇLARI
-
Burak TURGUT 656 Pazar Fen Lisesi "Codeweek 2020" çalışmaları
-
Kamil GÖRMÜŞ 563 EBA CANLI YAZ KURSUMUZU BİTİRDİK
PFL KARİYER GÜNLERİNDE RTEÜ TIP FAKÜLTESİ
Pazar Fen Lisesi konferans salonunda 07 Ocak 2020 Salı günü, Tıp Fakültesini ve doktorluk mesleğini tanıtmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Levent Tümkaya ve Öğretim Üyesi Dr. Osman Ersegün Batçık öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdi.
RTEÜ Tıp Fakültesi çalışanlarının hazırladığı, tıp eğitimini mizahi bir üslupla anlatan video gösterimi ile başlayan söyleşide Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu kendisini ve diğer konukları tanıttıktan sonra Tıp fakültesi, alanları ve doktorluk mesleği ile ilgili genel bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalından Dr. Osman Ersegün Batçık, terör dolayısıyla Diyarbakır Fen Lisesi yerine bir anadolu lisesinden mezun olup tıp fakültesine girdiği günleri anlattı. Doktorluğun ve özellikle beyin cerrahı olmanın olumlu ve olumsuz yönlerini belirttikten sonra "bir insanın iyileştiğini görmenin" hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini vurguladı. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Levent Tümkaya ise tıp fakültesi mezunlarının sadece pratisyen veya uzman olarak değil bir bilim insanı olarak akademik camiada da yer alabileceğini, deneysel çalışmalar yapıp ülkesine faydalı olabileceğini söyledikten sonra "insan vücudundaki tüm organların doku içerdiğini" söyleyerek histolojinin önemini vurguladı.
Öğrencilerimizin, "Türkiye'nin tıp alanında dünyadaki yeri"ne yönelik sorusu üzerine Dr. Batçık'ın, "Avrupa'nın birçok yerinden hastaların ülkemize tedavi için geldiğini söylemesi, Almanya ve Uzakdoğu'da katıldığı kongrelerde yaşadıklarını anlatması, bir beyin ameliyetının dünyadaki ilk örneğini yaptıklarını söylemesi ve ülkemizin tıp alanında önemli bir yerinin olduğunu vurgulaması " salondakileri derinden etkiledi. Samimi bir ortamda başlayan söyleşi aynı şekilde ve öğrencilerimizin konuklarımıza gösterdiği yoğun ilgiyle sona erdi.
Pazar Fen Lisesi ailesi olarak değerli akademisyenlerimize yoğun çalışma tempoları arasında bizenayırdıkları zaman ve enerji için teşekkür ediyoruz.
Etiketler: