ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN OKUMAK YAŞAMAKTIR PROJESİNE DESTEK

Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği ve Çayeli Gençlik Merkezi işbirliği, Çayeli Kaymakamlığı ile Çayeli Belediyesi katkılarıyla açılan ‘Çayeli Gençlik Kitap Kafe’de Çarşamba günü gerçekleştirilen okuma etkinliğine Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin’in yanı sıra öğretmenler ve veliler de katıldı.

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik)Lisesi proje kapsamında haftanın dört günü farklı ders saatlerinde her gün bir ders saatini kitap okuma etkinliğine ayırıyor. Her öğrencinin haftada bir kitap okumasının amaçlandığı proje kapsamında farkındalık oluşturmak için farklı ortamlarda kitap okunması amaçlanıyor.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 yıldır yürütülen projede ilçedeki tüm okulların kitap okuma etkinlikleri yapması sağlanıyor. İlçeye davet edilen sanatçı-yazar ve şairlerden etkinlik kapsamında imza günleri düzenleniyor. Ayrıca   bu yıl  ilçe genelinde öğrencilerin  şiirlerinin yer aldığı ‘Şairler Vadisi ’adlı şiir kitabı    yayımlandı.  Geçen yılda ise  172 öğrenci tarafından yazılan hikâyeler   ‘Çayeli Okuyor ‘adıyla kitaplaştırılarak   genç yazarlar tarafından imza günü  düzenlenmişti.

Proje kapsamında Çayelili hayırseverler tarafından yaklaşık olarak 10 bin adet kitap Çayeli ilçe Milli eğitim Müdürlüğüne bağışlandı



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı