RAMAZANI YAŞAYABİLMEK

Veliköy Uzun Mustafa Kopuz İlk/Ortaokulu Ramazan-ı Şerifi dolu dolu geçirdi.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Akyüz danışmanlığında Ramazan-ı Şerifi eğlenceli ve öğretici panolarla karşıladık, hatim etkinliği ile coşkusunu hissettik, dua ve ikramlarla taçlandırdık.
" Kuran okumak; hayatı okumaktır.
Kuran okumak; Cenab-ı Hakk'ın ziyafet sofrasına oturmaktır.
Kuran okumak; dünya ve ahireti anlamaktır.
Kuran okumak; Hz. Muhammed (s.a.v)'in ahlakıyla ahlaklanmadır." dedik,Allah'ın 'oku' emrine icabet ettik. Bütün okul personelinin ve öğrencilerin katılımıyla iki hatim okuduk. Okuduğumuz her cüzün mealini de okuyarak Kuran'ı anlamaya çalıştık. İdari kadro,öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve diğer personelimiz ile cuma namazına katıldık, hatimlerimizin duasına amin dedik. Cuma çıkışı elbirliği ile hazırlamış olduğumuz ikramlıkları dağıttık, öğrencilerin ve cemaatin gönüllerini fethettik.  Karaali Cami imamı,aynı zamanda okul aile birliği başkanımız İrfan Ayhan'ın hazırlamış olduğu hediyeler ile öğrencilerimizin yüzünü gülümsettik.
Veliköy Uzun Mustafa Kopuz İlk/Ortaokulu olarak amacımıza ulaştık; birlik beraberliğimizi güçlendirdik, paylaşmanın önemini kavradık, birlikte hareket etmenin meyvesini aldık. En önemlisi de Ramazan-ı Şerifi manasına uygun geçirdik.
Kuran okumak; hayata dokunmaktır...



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı