USTA ADAYLARI SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞUYOR

Tevfik İleri MTAL Elektrik Elektronik Tek. Alanı Usta adayları ilin Elektrik Alanı Sektör Temsilcileriyle beraber organize edilen iftar programına katılarak birbirlerinden beklentilerini konuştular.

Bu yıl 1.si düzenlenen ‘Usta Adayları Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor‘ etkinliği öğrencilerin, sektör temsilcilerinin ve öğretmenlerin  katılımıyla gerçekleşti.

Ramazan ayı olması münasebetiyle öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanan iftar yemeğinde programın yapılması çok daha güzel oldu.

İftar yemeğinden sonra açılış konuşmasında okul müdürü ülkemiz kalkınması için üretmenin önemine değindi. Üretimin olabilmesi için işletmelerin ihtiyacı olan ara eleman olmazsa olmazdır. Ara eleman kaynağı okulumuzun Elektrik- Elektronik Alanında okuyan bu pırlanta gibi gençlerdir. İşte bu gençleri sizlerle buluşturuyoruz.  Bu gençler sizlerin birer evladıdır. Sizlerin yanına stajyer öğrenci olarak gelecekler. Sizlerin  işletmesinde eğitim görecekler, işletmeniz bir eğitim yuvası, sizler de eğitici ustalarsınız, sizler de birer öğretmensiniz. Hep beraber bu gençleri mesleğinde iyi bir yerlere taşıyıp hayata hazırlayacağız dedi.

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Güven AKSOY da bu çok değerli gençleri hayata hazırlamak için bütün sektör temsilcileriyle beraber hazır olduklarını, artık bizden sonra esnaf olacak olan gençler bu güzide gençlerdir. Sektörün ara eleman ihtiyacının karşılanması için hep beraber omuz omuza çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Elektrik- Elektronik Alanının ATP birincisi olan Samet DEMİRCİ ve AMP birincisi Ceyhun PİRPİRİ' ye aynı okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında üretilen plaketler Teknik Müdür Yardımcısı ve Alan Şefi tarafından takdim edildi.

Sektör temsilcileri deneyimlerini usta adaylarıyla paylaştılar. Yılmaz Elektriği temsilen Can ÖRÜN ve Erdem Elektriği temsilen Erdem İSLAMOĞLU öğrencilerimizin çok önemli olduklarını ifade ettiler. Okuldaki eğitim – öğretim faaliyetlerinde çok dikkatli olmalarını, derslerine çok çalışmaları gerektiğini söylediler. Staj döneminde kendilerini mesleki alanda daha iyi seviyelere taşımalarını gerektiğini, okul bittikten sonra da kesinlikle mesleklerine devam etmeleri gerektiğini söylediler. Bu organizasyonu düzenleyen okul yönetimine teşekkür ederek önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı yapılmasının önemine de değindiler. Öğrencilerin ve sektör temsilcilerinin karşılıklı soru – cevaplarıyla etkinlik sona erdi.

Bu güzel etkinliği düzenleyen Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve okul yönetimine teşekkür ederiz.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı