BİZE HER YER OKUL

5. Sınıf “İnsan ve Çevre” ünitesi kapsamında okul dışı öğrenme ortamlarının kullanılması.

Yamantürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenimiz Arzu KÜÇÜK, öğrencilerini okul dışı ortamlarla buluşturmaya devam ediyor. 5. Sınıf “İnsan ve Çevre” ünitesi kapsamında daha önce de çeşitli okul dışı öğrenme ortamlarını kullanmış olan öğretmenimiz son günlerde bu ortamlara yenilerini ekledi. Öğretmenimiz son paylaşımından bu yana yaptığı çalışmaları ve edindiği izlenimleri şöyle sıralıyor:

“Derslerimde yenilikçi eğitim uygulamalarını kullanarak çocukların ilgisini çekmeye ve başarılarını artırmaya çalışırım. Okul dışında ders işlemek yenilikçi olmasa bile önemli çıktıları olan bir yöntemdir. Bu yüzden fırsat bulduğumda öğrencilerimi sınıf dışı etkinliklerle de buluşturmak isterim. Bazen çocukları alıp bir yerlere gitmek mümkün olmasa bile okul bahçesini, okul koridorunu, kütüphaneyi, konferans salonunu öğrenme ortamı olarak kullanırım. Son zamanlarda da bir proje kapsamında 5. Sınıflarla insan ve çevre ünitesini okul dışında işlemekteyim. Bu ünite kapsamında yaptıklarımız daha önce başka bir haber metninde de yerini bulmuştu. Onlara ilave olarak insan-çevre etkileşimini gözlemleyerek yarar ve zarar durumlarını tartışabilmek amacıyla ilimizde bulunan hidroelektrik santrallerinden birini (HES) ve Rize-Artvin havalimanı inşaat alanını ziyaret ettik. Bu çalışmaların ardından insanların çevre ile etkileşimi sonucu oluşabilecek kirlilikleri öğrenmek için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne giderek bilgiler edindik. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine gidip üniversitedeki bilim insanlarının belediye ile yürütmüş oldukları hava kirliliği ölçüm projesini inceledik. Öğrencilerim, ilgi ile takip ettikleri bu proje sayesinde bazı canlıların çeşitli ölçümler yapma amacıyla kullanılabileceğini öğrenmiş oldular. Bu süreçte öğretmenin sırtındaki yük sınıfın duvarları arasındayken taşıdığı yükün misliyle fazlasıdır. Fakat iç motivasyonunuz ve çocukların gözlerindeki ışıltı sizi hep yeni, farklı ve faydalı işler yapma arayışına sürükler. Belki bu sürükleniş yolculukların en güzelidir.”

Öğretmenimiz öğrencileri ile birlikte önümüzdeki günlerde çevre kirliliğinin insan sağlığına etkisini incelemek amacıyla Çayeli İlçe Sağlık Müdürlüğüne de ziyarette bulunacak. Çocukların çok seveceğini tahmin ettiği 3 sürpriz etkinlik daha planladığını söyleyen öğretmenimiz sırası geldiğinde bu etkinlikleri de çeşitli kaynaklardan paylaşacağını ifade etti.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı