Küçükçayır Ortaokulu GriCeviz Projesine Pilot Okul Olarak Seçildi

Milli Eğitim Bakanlığımızın "GriCeviz Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim" isimli uygulamasına gönüllü olarak başvuran öğretmenlerimizin talebi kabul edildi. Okulumuz Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya SELÇUK'un onayı ile GriCeviz Projesi Pilot Okulları arasında yer aldı. Proje kapsamında belirlenen görevler 5-6-7 ya da 8. sınıf düzeyinden öğrencilerimizle ders dışı saatlerde 3 hafta boyunca uygulanacaktır. Pilot uygulamaya gönüllü olarak başvuran ve projenin yürütülmesinde görev alacak olan; Fen Bilimleri Öğretmenimiz DERYA KAYA USTA'ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca projede yer alacak öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

TÜBİTAK destekli “GriCeviz Yapay Zeka Algoritması” sayesinde makine öğrenmesi teknikleri uygulanarak kullanıcıların öğrenme hızlarını artıracak oyun seçenekleri sunulur. Gelişmiş yönetim panelinde kullanıcıların performansları ve gelişim süreçleri ayrıntılı rapor seçenekleriyle izlenir. Kullanıcıların güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesine kılavuzluk eden GriCeviz’de her kullanıcının performansı gözlemlenerek öğrenme karakteristikleri çıkarılır ve her kullanıcıya “kişiye özel” bir deneyim sunulur.

GriCeviz Projesi, ODTÜ-Halıcı Yazılımevi’nde geliştirilmiştir ve Psikoloji, Yapay Zeka, Özel Eğitim, PDR, Ölçme Değerlendirme ve Yazılım alanlarında çalışan bilim insanları, mühendisler, eğitimciler ve zeka oyunları yarışmalarında üstün başarılar göstermiş yarışmacılardan oluşan geniş bir ekibin emekleri bulunmaktadır. Emrehan Halıcı’nın 40 yılı aşkın süredir hazırladığı Akıl Oyunları Soruları ve Zeka Oyunları yarışmalarından edindiği deneyimler ışığında geliştirilen GriCeviz Projesi’nin Akademik Kurulunda Prof. Dr. Ferhunde Öktem, Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Prof. Dr. Halil Yurdugül, Doç. Dr. Sait Uluç, Prof. Dr. Soner Yıldırım ve Prof. Dr. Uğur Halıcı bulunmaktadır.



Etiketler:   

YORUMLAR


C
Cevahir KAYA      11.12.2020     
Tebrikler öğretmenim.

  • D
    Derya KAYA USTA      11.12.2020
    Teşekkürler Cevahir Öğretmenim
Y
Yusuf Delier      11.12.2020     
Derya Hocam bu projeye sizin gibi çalışkan bir meslektaşlarımızın seçilmesine çok sevindim. Öğrencilerimiz için faydalı olur inşallah.

  • D
    Derya KAYA USTA      11.12.2020
    Kıymetli meslektaşım değerli Yusuf öğretmenim sizinle aynı projede olduğum için şanslı ve mutluyum. Ülkemize ve öğrencilerimize faydalı olmak dileğiyle.