İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜ AĞIRLADIK

Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Reşat YAZAR'ı okulumuzun cuma buluşmalarında ağırladık.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin hazır bulunduğu toplantının giriş konuşmasında Okul Müdürümüz Sami Kemal OĞUZ tarafından eğitime verilen arada Necip Fazıl Kısakürek İHO ailesinin hangi uygulamaları hayata geçirdiğine dair detaylı bir brifing verildi. Brifingin satır başları şu şekildeydi: 

Whatsapp branş bazlı soru grupları oluşturuldu. 

Okul, ilçe, il ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen yarışmalara öğrencilerin katılması için velilerle işbirliği içinde teşvik edici bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca okulumuz bünyesinde içerisinde farklı kategorilerin bulunduğu dört adet yarışma düzenlendi.

EBA TV program akışı velilere düzenli olarak ve zamanında ulaştırıldı. 

EBA TV kurulumunda sorun yaşayan tüm öğrencilere sınıf rehber öğretmenleri destek hizmeti sunuldu.

Öğretmenlerimiz EBA platformundan düzenli ödevlendirmeler yaptılar, yapmayı sürdürüyorlar. Aynı zamanda bu ödevler her branş için whatsapp grupları üzerinden titizlikle takip edilmektedir. 

Okulumuzun geleneksel bir hizmeti olan "Kariyer Günleri" uygulamasına uzaktan eğitim sürecinde de devam edildi. Çok önemli isimlerin katılım gösterdiği kariyer günleri programları öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Sanal ortamdan sınıf veli toplantıları düzenlendi.

Sanal ortamdan öğretmenler kurulu toplantıları gerçekleştirildi. 

Ramazan ayını en verimli şekilde geçirmek için  sanal ortamdan her cuma günü olacak şekilde öğrenci, öğretmen ve veli buluşması planlandı.

Ramazan ayı ile gelenekselleşen topluma hizmet uygulamalarımızdan biri olan Ramazan Kumanyası dağıtımı gerçekleştirildi. 

Yine Ramazan ayı ile ilgili evlerimizde Ramazan Mahya Köşesi adlı etkinliği gerçekleştirdik.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz, Kızılay ve ÖNDER aracılığıyla başlatılan "İyilik kanımızda var." sloganlı kan bağışı hareketine tam destek verildi.

Eğitim koçluğu uygulamamız ve sınıf rehber öğretmenliği vazifeleri doğrultusunda dezavantajlı öğrenciler başta olmak üzere öğrencilerimiz telefonla arandılar.

LGS grubu öğrencilerinin süreci en az hasarla atlatmaları için ZOOM, GOOGLE MEET ve EBA CANLI ders uygulamaları üzerinden öğretmenlerimiz ders vermeye başladılar ve bu derslerini halen vermektedirler.

 

Brifingin ardından sözü devralan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat YAZAR, okulumuzun göstermiş olduğu gayreti takdirle karşıladığını ve bunun için öğretmenlere şükran borçlu olduğunu ifade ettiler. Ardından yaşanan tüm süreci değerlendiren konuşmasından bazı satırbaşlarına yer verdik:

 

"İlçemizde covid-19 virüsü tehdidine karşı tam bir seferberlik ilan ettik. Bilim ve Sanat Merkezimizde 3D yazıcıyla siper maske ve 4 adet laringoskop ürettik, aynı zamanda  Ardeşen İlçe Belediyesi tarafından ham madde desteği verilmesiyle Mesleki ve Teknik Lisemiz ile Halk Eğitimi Merkezimiz harekete geçtiler. Gönüllü usta öğreticilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin üstün gayretleriyle sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için 30 bin adet maske ürettik."

 

"İlçemizdeki  "Vefa Sosyal Destek" grubuna gönüllü olarak katılan doksan sekiz öğretmenimize huzurlarınızda can-ı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde birçok vatandaşımızın evlerine maaşlarını, yiyeceklerini vb. ihtiyaçlarını ulaştırmayı başardık. Allah onlardan razı olsun."

 

"Virüsün okul binalarımızda yayılmasını önlemek için gerekli tedbirleri de aldık. İlçe Belediye Başkanlığının desteği ile okul binalarımızı dezenfekte ettik. Okullar açıldığında öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla sıralarındaki yerleri alabilmeleri için tüm tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz." 

 

"İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğrencilerimizin kültür ve sanat faaliyetlerinden uzak kalmamaları için de çeşitli şiir, kompozisyon, hikaye ve resim yarışmaları düzenlemeyi sürdürdük." 

 

Ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin tek tek sorularını yanıtlayan Sayın Ali Reşat Bey, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunun tüm bireylerine hem İlçe Milli Eğitim Müdürü hem de bir öğrenci velisi sıfatıyla teşekkürlerini ileterek toplantıyı sonlandırdı. 

 

Toplantıya katılarak verdiği değerli bilgilerle bizleri mutlu eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, toplantının düzenlenmesinde teknolojik hizmeti organize eden Türkçe Öğretmeni Hızır SEFERİNOĞLU'na, toplantıya katılım gösteren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. 



Etiketler:   

YORUMLAR


S
Sami Kemal OĞUZ      27.05.2020     
İlçe Milli Eğitim Müdürümüze tüm öğretmen arkadaşlara velilerimize teşekkür ediyorum.....

Y
Yaşar Koçak      31.05.2020     
Uzak değil yakınız. Eğitim her yerde...