KARİYER GÜNLERİ TAM GAZ...

Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime ara verilen bu zorlu dönemlerde de öğrencilerimize verdiğimiz hizmeti sürdüyoruz.

ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirmeye başladığımız kariyer günlerimizin bu haftaki konuğu, Kastamonu'ya bağlı Azdavay ilçesi Emniyet Amiri Vekili Sayın Şenol DEMİRATA'ydı. Aynı zamanda hemşehrimiz olan Sayın DEMİRATA, Öğrencilere mesleğinin püf noktaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin meslek seçimi noktasında nasıl hareket etmeleri gerektiği hakkında görüşlerini ifade eden DEMİRATA, öğrencilere "Kişiliğinize en uygun olan mesleği seçmekten daha doğru bir karar olamaz." diyerek büyük bir nasihat verdi.  Okul Rehber Öğretmenimiz Hüseyin İZZETHAN'ın Sayın DEMİRATA'ya yönelttiği okuma serüveninin nasıl başladığına ilişkin soruya oldukça samimi bir cevap verdi. DEMİRATA, "Okumaya başlarda kendi isteğiyle odaklandığını ifade ederken daha sonraki dönemlerde kendilerini motive eden öğretmenlerin bu anlamda en büyük etken olduğunu söyledi." Kimi örnek aldığına ilişkin soruya ise örnek aldığı kişinin bir öğretmen olduğunu söyleyen DEMİRATA, örnek aldığı kişinin bizzat Hüseyin İZZETHAN olduğunu söyleyince duygusal anlar yaşandı. DEMİRATA, arkadaşlarıyla birlikte Hüseyin Hoca'dan her zaman bahsettiklerini, onun kendilerine bir hocadan ziyade bir ağabey gibi davrandığını ve gelişimlerine her anlamda rehberlik ettiğini ifade etti. Toplantıda ayrıca siber suçlarla ilgili de bilgi paylaşımında bulunan DEMİRATA, suç içerikli paylaşımların öğrenciler için dikkat çekici olabileceğini ve söz konusu içeriğin de suç olmadığını düşünen birçok gencin olduğunu bu durumun da onlar için olumsuz neticeler doğurabileceğini söyledi ve çok önemli bir uyarıda bulundu: "Belli bir yaşa ve bilince erişmeden sosyal medya kullanımı sizlere zarar verir. Bizim zamanımızda sosyal medya bağımlılığı olmadığı için vaktimizin büyük çoğunluğunu kitaplara, spora ve sanata ayırıyorduk. Ancak günümüzün gençleri büyük tehdit altındalar. Ekran başında zamanın nasıl geçtiğini anlamayan gençler, bu sorunla bilinçli bir şekilde mücadele etmek zorunda. Tavsiyem, sosyal medya platformlarından uzak durmanız ve akıllı telefonlarla kurduğunuz teması azaltmanızdır." dedi. 

Kariyer günlerimize konuk olan, öğrenci ve öğretmenlerimizin sorularını sabırla yanıtlayan Sayın DEMİRATA'ya okulumuz adına teşekkürlerimizi iletiyor, mesleğinde başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca toplantının düzenlenmesi için teknolojik destek sağlayan Türkçe Öğretmeni Hızır SEFERİNOĞLU'na, toplantının moderatörlüğünü üstlenen Hüseyin İZZETHAN'a ve toplantıya katılım gösteren tüm öğrencilerimize müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz. 



Etiketler:   

YORUMLAR


S
Sami Kemal Oğuz      13.05.2020     
Çok güzel bir etkinlik olmuş tebrik ediyorum saygıdeğer hocalarıma