PAZAR FEN LİSESİ TİYATRO EKİBİNDEN: “TÖRE”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “Tiyatro Şenliği”ne okulumuz tiyatro ekibi Turgut Özakman’ın yazmış olduğu “Töre” oyunu ile katıldı.

Geçtiğimiz yıla uzanan bir hikayesi olan bu çalışmayı ilk başlatan eski öğretmenimiz Orhan Enes Çaylı’ya, bu yıl ise çıtayı yükselten öğretmenlerimiz İsmail Gökhan Gürsoy ve Hüseyin Kırmaz’a, tabiî ki bütün destekleri için Pazar Fen Lisesi ailesine  ve paydaşlarına teşekkür ediyoruz ve sonrasını ekibin bir parçası olan öğrencimiz Sudenur Fidan’ın kaleminden okuyoruz.

Pazar Fen Lisesi’nde her birimiz farklı sınıflardan, hiç tanışmışlığımız olmadan bir araya geldik. Oyunu ortaya çıkarma sürecinde, birbirini hiç tanımayan bu kişiler biz olduk, bir aile olduk. Günlerce, sabah akşam zamanın nasıl aktığını fark etmeden hem çalışıyor hem de eğleniyorduk. Bu çalışmanın lise hayatımıza dair büyük izler bırakacağının ve  gelecekte bizi gülümsetecek anılarımızın kaynağı olacağının farkındaydık.

“Töre” oyunu hazırlıkları boyunca  öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız bize desteklerini hiç esirgemediler, daima yanımızda oldular ve yardımımıza koştular. Sayamadığımız kadar prova aldık ama bunu hiç şikayet etmeden yaptık. Heyecanla ve bir aşkla başladık bu işe ve öyle de bitirdik. Şimdilik! Elimizden gelenin en iyisi için uğraştık. Kalplerde bu duyguları hissettirmek, Dadaş Kara Hasan Ağa’nın evinde geçen tüm olayı yaşatmak istedik. Ve sanırım başardık.

Silah sesinden bebek sesine, gaz lambasından ateşteki odununa kadar her şeyi ince ince düşündük. Gözlerinizi şenlendiren bu dekorla ve gönüllerinizi büyüleyecek mesajlarla karşınıza çıktık. Eminiz ki ağlayanlar, gülenler, şaşıranlar oldu.



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      9.03.2020     
Tebrik ediyorum arkadaşlar

H
HALİM HAKAN ÖZCAN      9.03.2020     
Tebrikler. Katkı sunan tüm idareci öğretmen ve öğrencilerin emeğine sağlık

Y
Yaşar Koçak      9.03.2020     
Tiyatro hayatımızın bir parçası, hayatın ta kendisi. Tebrikler...

K
Kevser ŞAHİN      10.03.2020     
Çok emek var , güzel bir ürün çıkmış ortaya. Ötesinde işbirliği içinde bir okul iklimi.. Tebrik ediyorum.

H
Hüseyin ŞAHİN (İlçe Milli Eğitim Müdürü)      10.03.2020     
Çalışmalarınız tüm paydaşlarımız tarafından takip ediliyor emeği geçen herkese teşekkürler

  • K
    Kamil GÖRMÜŞ      10.03.2020
    Sağ olun müdürüm..
K
Kamil GÖRMÜŞ      14.05.2020     
Sağ olun, var olun.