"YAŞAYAN NEFES ALAN OKUL" SÜMER

Sümer, "Yaşayan Nefes Alan Okul" Projesi ile Hizmetiçi Eğitim Öğretmen Hareketliliği Kapsamında

Sümer İlk-Ortaokulu, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini vurgulayan "Yaşayan Nefes Alan Okul" projesi ile bir kez daha dikkat çekiyor. Okul, bu kez de hizmetiçi eğitim öğretmen hareketliliği kapsamında, diğer il ve ilçelerden gelen öğretmenleri ağırlayarak projelerini, etkinliklerini, atölye çalışmalarını ve tarım uygulamalarını paylaşmayı hedefliyor.

Hizmetiçi eğitim öğretmen hareketliliği kapsamında gelen öğretmenler, Sümer Okulu'nun projelerini yakından inceleyerek atölye çalışmalarına katılma fırsatı bulacaklar. Okulun serası ve bahçesi gibi uygulamalı alanlarda düzenlenecek etkinliklerle, tarım ve çevre konularında pratik bilgiler edinecekler. Sümer Okulu öğretmenleri, hizmetiçi eğitim öğretmen hareketliliği kapsamında gelen öğretmenlere rehberlik edecekler ve kendi deneyimlerini paylaşacaklar. Etkinlik, öğretmenlerin sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda okulda uygulanan projelerin nasıl hayata geçirildiğini ve etkili bir şekilde yönetildiğini öğrenmelerine olanak tanıyacak.

Sümer Okulu Müdürü Emre Halisdemir, projenin TRT ile yapılan bir röportaj sonrasında geniş kitlelere duyurulduğunu belirtti. Bu röportajın ardından, okulun çevre dostu uygulamalarının ve sürdürülebilir tarım projelerinin örnek olarak gösterildiği haberlerde yer aldı.

Bu etkinlikle, Sümer Okulu'nun "Yaşayan Nefes Alan Okul" projesi kapsamında elde edilen bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların diğer eğitim kurumlarıyla paylaşılması ve böylece daha geniş bir öğretmen ağıyla bu konulardaki bilgi birikiminin artırılması hedefleniyor.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı