KAPTANPAŞA YİBO 1. MESLEK TANITIM GÜNLERİ

Meslek kavramı daha küçük yaşlardan şekillenmeye başlayan ve yaş ilerledikçe somutlaşarak gerçekçi hedeflere dönüşen bir kavramdır. Bu sayede kişi gelecek yaşamında nasıl bir iş yapmak istediğini belirler. Bunun için yapması gereken çalışma, alması gereken eğitim ve girmesi gereken sınavların farkına varır.

 Bu süreç genel anlamda kariyer gelişim süreci olarak adlandırılabilir. Kişinin yaşamının çok büyük kısmını kaplayacak olan iş yaşamında, doğru meslek seçimi mutluluk ve hayattan doyum alarak anlamlı bir yaşam sürebilmek için çok önemlidir. Kaptanpaşa YİBO olarak biz bu sürecin farkındayız. Bu sebeple okulumuzda meslek tanıtım günleri gerçekleştirdik. Kendi mesleklerini tanıtmak üzere okulumuza Akademisyen, Doktor, Avukat Eczacı, Hemşire geldi. Gelen misafirlerimizin hepsi çok kıymetli bilgiler, tecrübeler aktararak çocuklara faydalı olmaya çalıştılar. Hemşire Asiye Hanım ve Eczacı Şeyma Hanım çocuklara küçük bir sürpriz de yaptılar. Aynı zamanda Hemşire Asiye Hanım Tüberküloz Hastalığı hakkında bilgilendirici broşür ve afiş dağıttılar.

Meslek tanıtımının 2. gününde programımıza katılan Avukat Elif KARALOĞLU hem Kaptanpaşa'lı olması hem Kaptanpaşa YİBO'dan mezun olması çocukları çok şaşırtsa da ''ben de başarabilirim''  duygusunu kazanmalarına katkı sağladı. Elif Hanım okulumuzda hala Öğretmenliğe devam eden Ahmet SUVAT hocamız ve yine buralı olan emekli Öğretmen İsmail Hocamız ile de program öncesi sohbet etti. Ahmet ve İsmail Hocamız için eski öğrencilerini meslek sahibi olmuş ve mesleğini tanıtan bir yetişkin olarak görmek gurur ve onur vericiydi.

     Kaptanpaşa YİBO Rehberlik Servisi olarak Meslek Tanıtım Günlerini planlama ve süreci yürütme konusunda buraya gelip mesleklerini tanıtan: Doktor Ali Kemal TÜFEKÇİOĞLU, Avukat Elif KARALOĞLU, Arş. Gör. Fedai KABADAYI, Eczacı Şeyma GÜLER, Hemşire Asiye Dilmaç SOFU'ya; okul idaremize, öğretmenlerimize ve personelimize  katkıları için teşekkür ederiz. Okul Psikolojik Danışmanı Ali ÇOLAK.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı